Diskussion:Ølstykke-Stenløse

Seneste indlæg: for 1 år siden af 152.115.196.38 i emnet Ølstykke-stenløse er ikke en by

Hvilket af navnene kommer først? redigér

En anonym bruger har i dag byttet rundt, så Stenløse konsekvent står først. Desværre har vedkommende ikke dokumenteret sin ændring. Danmarks Statistik bruger omvendt artikelnavnet (altså Ølstykke først). Jeg er tilbøjelig til at ændre det tilbage, men jeg kan forestille mig, at et "tvangsægteskab" som dette kan fremkalde stærke lokale følelser. Derfor vil jeg gerne efterlyse troværdige kilder, inden der foretages yderligere. --Arne (Amjaabc) 20. aug 2010, 22:08 (CEST)

Danmarks Statistik er en troværdig kilde til denne slags ting - og deres praksis er åbenbart at den største eks-by nævnes først (eller at hele området bare ses som en udvidelse af den største by). --Palnatoke 20. aug 2010, 22:32 (CEST)
Det er bare i orden - og du har ryddet op, ser jeg. --Arne (Amjaabc) 20. aug 2010, 22:57 (CEST)

Ingen af dem kommer først, de kommer først, hver for sig, men aldrig sammen. Kom på besøg, i skal være velkomne. Og spørg folk hvor vi er- for vi er endten i Stenløse eller i Ølstykke. Ikke i Ølstykke-Stenløse

Ølstykke-Stenløse findes ikke redigér

Som det allerførste der står i artiklen "Ølstykke-Stenløse er en by i Nordsjælland". Er noget vrøvl, fordi der findes ingen by ved dette navn, der findes tilgengæld TO byer der hvert har sit eget navn, sit eget rådhus, sine egne skoler, sportsklubber OSV. Har det lidt på fornemmelsen at vedkommende der har skrevet dette, ikke er herfra og har simpelthen bare kikket på korted, set at de ligger tæt op af hinanden og så konstateret at det må være én by ved navn Ølstykke-Stenløse. Det er TO byer.. Jeg er opvokset i Ølstykke og bor pt i Stenløse og ingen bruger det udtryk(prøv lige selv at sige det højt Ølstykke-Stenløse)Nej, jeg er fra Ølstykke og bor i Stenløse. Og vi elskede når vi skulle møde ærke rivalerne i nabo byen da jeg gik til sport som barn. Danmark er heller ikke Sverige-Danmark vel? Så jeg forslår at denne artikel bliver slettet helt og lader deres respektive sider representere hver sin ting.. Eller i det mindste ikke kalder de to forskellige byer for én by´s navn, som bliver gentaget igen og igen (Skrev HamLass (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Byerne er vokset sammen til et byområde, så bl.a. indbyggertal opgøres for hele området og ikke for hvert af de gamle byområder. Så artiklen kan ikke slettes. Vi har artikler for alle byområder. Men indhold kunne flyttes ud i den relevante bydel, så indholdet i artiklen kun indholder det, som er reelt fælles. --Steen Th (diskussion) 29. mar 2021, 22:10 (CEST)
Spørgsmålet var oppe i en diskussion i 2017. Den gang nåede vi frem til, at der var brug for tre artikler: en om Ølstykke Stationsby, en om Stenløse og en om de sammenvoksede byer. Hvilke alle tre findes. Rmir2 (diskussion) 30. mar 2021, 07:48 (CEST)

Byerne har hvert sit navn, fordi det er to byer. Ikke én by ved navn Ølstykke-Stenløse. For folk der ikke er herfra eller overvejer at flytte hertil, gør artiklen intet andet end at forvirre. Så jeg står fast ved at Ølstykke-Stenløse ikke findes. Hvis man gør sig tanken: hvad kan nogen få ud af at komplicere et navn? Det ligger jo helt fjollet i munden og ingen bruger det, så hvorfor forvirre nogen med vilje??? Og Ja jeg er ny bruger, men har læst punkted hvor wikipedia siger at det er VIGTIGT at tro på andres bedste intentioner. Men i og med at ha vokset op her, hvor hver tredje indbygger er indvandre. Giver det lige pludselig mening, hvorfor nogen ville komplicere et simpelt by navn (Skrev HamLass (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der var en gang, hvor København og Gentofte var to byer. Sådan er det ikke mere. Derfor har vi artikler om begge samt om Hovedstaden og Hovedstadsområdet. På den måde opnås fleksibilitet mht. hvilken kontekst, emnet ønske belyst i. Det er Danmarks Statistik, der afgør, om to byer er vokset sammen og skal betragtes som en. Dawiki følger blot denne udvikling. Rmir2 (diskussion) 30. mar 2021, 10:28 (CEST)
Sjovt siger du også København og Gentofte ikke København-Gentofte. Så den holder ikke rigtigt (Skrev HamLass (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det samlet byområde for København, Gentofte, Holte, Greve mv. kaldes hovedstadsområdet. I dette her tilfælge har dem som bestemmer det kaldt Ølstykke-Stenløse. Det navn er også brugt i den nye udgave af Trap: https://trap.lex.dk/Ølstykke-Stenløse Det er opslagsværket for dens slags. --Steen Th (diskussion) 30. mar 2021, 15:35 (CEST)

"I dette her tilfælge har dem som bestemmer det kaldt Ølstykke-Stenløse" Ah hvad? én gang til.. Desuden så er dem der bestemmer det vel de samme som laver by skilte og på ingen af dem står der Ølstykke-Stenløse Jeg kunne godt tage en video for jer- hvor i kan se, at der en start og en slut i hver by. På et tidspunkt forlader man den ene og kommer ind i den anden. Med hvert sit by skilt. Hvorfor har de hvert sit by skilt? hvor der står endten Ølstykke eller stenløse og aldrig Ølstykke-Stenløse (Skrev HamLass (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Vi beskriver også områder, som ikke står på vejskilte, men står i diverse oversigter og dokumenter. Og jeg ved godt hvad for nogle skilte man møder på fx vejen til Frederikssund, som jeg har kørt en del gange. --Steen Th (diskussion) 30. mar 2021, 20:08 (CEST)

Ølstykke-stenløse er ikke en by redigér

jf danmarks statestik:

Stenløse og Ølstykke byer (henholdsvis pr. 1. januar 2017 6.802 og 14.833 indbyggere) er siden 2010 af Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering lagt sammen til én by. Fra 1. januar 2017 er de af SDFE igen klassificeret som selvstændige byer.


https://www.statistikbanken.dk/BEF44 152.115.196.38 28. dec. 2022, 11:51 (CET)Svar

Det er gået frem og tilbage med om det skal være en eller to byer. BEF44 opdateres ikke mere og det opgøres nu på BY1, hvor der kun er et tal for Ølstykke-Stenløse. Steen Th (diskussion) 28. dec. 2022, 12:21 (CET)Svar
Det er korrekt, men det ændre ikke på at Fra 1. januar 2017 er de af SDFE igen klassificeret som selvstændige byer. Det står også på det link du henviser til, med store røde bogstaver.
Så uanset er det et forkert udsagn. 152.115.196.38 28. dec. 2022, 13:08 (CET)Svar
Tilbage til siden »Ølstykke-Stenløse«.