Denne Wikipedia-artikel er omtalt i følgende kilde(r):
  • Poul-Henning Kamp. "Wikipedia i en nøddeskal". Version2.

Et "dask" kan vel være så mange ting, så bør siden her ikke snarere ligge på DASK? --Lhademmor 12. feb 2006 kl. 21:25 (CET)

Billedadvarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Gmaxwell satte slettemarkør No source sinceImage:VacuumTube.jpg: User has been caught claiming to have created images he did not.(diff);

-- CommonsTicker 15. nov 2006 kl. 07:12 (CET)

Särskrivning? redigér

Är det korrekt danska att skriva "sekvens kalkylator" snarare än "sekvenskalkylator"? På svenska skulle det vara fel och betraktas som en särskrivning, men det är på svenska det. // habj 28. nov 2006 kl. 00:51 (CET)

Tvivl om korrektheden af en oplysning i artiklen redigér

Der er draget tvivl[1] om rigtigheden af følgende udsagn fra artiklen

Driften var besværlig, idet der hvert 2-3 minut var et radiorør der brændte af, og det måtte så skiftes før beregningen kunne fortsætte.

jeg foreslår derfor at denne sætning rettes eller udelades. (Skrev Sorenbs (diskussion • bidrag) 8. jan 2009, 22:46 . Husk at signere dine indlæg.)

Det kan selvfølgelig være interessant at undersøge nærmere. Men i stedet for at slette kan man også tilføje at rigtigheden af udsagnet betvivles af andre kilder. Her er det selvfølgelig interessant om der er andre end kun denne ene kilde, der tvivler på rigtigheden af oplysningen. --MGA73 8. jan 2009, 23:08 (CET)
Jeg er desværre ikke alvidende, men så groteske fejlhyppigheder har jeg aldrig hørt om i forbindelse med DASK. Jeg har hørt om andre rør-baserede computere, at de kunne køre ganske stabilt, når blot man undlod at slukke og tænde for dem hele tiden. Hellere lade dem stå tændt natten over. Ditlev Petersen (diskussion) 6. jul 2014, 19:47 (CEST)
Sorry, man har allerede slettet den tekst. Ditlev Petersen (diskussion) 6. jul 2014, 19:51 (CEST)

Et radiorør redigér

Artiklen er illustreret med et radiorør. Ingen tvivl om, at det er et radiorør, men er det sådan et, der blev brugt i DASK? Det bør vi undersøge ved lejlighed. Vi kunne også sende en forbi Teknisk Museum i Helsingør og få et foto af en del af DASK i stedet for et ret generelt rør. Jeg har ikke været på museet, siden de flyttede, men førhen havde de dele af DASK udstillet. Ditlev Petersen (diskussion) 6. jul 2014, 19:49 (CEST)

Nu har jeg indsat et billede af en bevaret del af DASK på Teknisk Museum, som jeg tog, da jeg besøgte museet i 2011. Måske andre kan sige hvilken del, det drejer sig om. --Dannebrog Spy (diskussion) 18. jan 2015, 14:55 (CET)
Det nederst til venstre ligner meget tromlelageret, hvad resten er, ved jeg ikke. Ditlev Petersen (diskussion) 18. jan 2015, 16:06 (CET)
Et udsnit af delen er gengivet i Bogen om edb, hvor den betegnes som et udsnit af tromlelageret. Så mon ikke hele kassen er tromlelager med tilhørende elektronik? Det er dog et gæt. Ditlev Petersen (diskussion) 18. jan 2015, 16:27 (CET)

Igangsætter? redigér

I artiklen står der "igangsætter", men menes der ikke iværksætter? Mads Haupt (diskussion) 18. aug 2015, 16:41 (CEST)

Tilbage til siden »DASK«.