Diskussion:Dansk Folkeparti (1941-1943)

Seneste indlæg: for 12 år siden af Casper
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Sørgeligt at se en så latterlig, partisk artikel (hvor Dansk Folkeparti slås i hartkorn med nazistpartiet) i noget, der skulle forestille at være en saglig encyklopædi. Og med et "venstreorienteret" leksikon som kilde... :/

Det understreger selvfølgelig bare, hvad der hele tiden har været klart: Hvor den engelske version af Wikipedia har en lødighed, der er på højde med Encyclopedia Britannica, er dansk Wikipedia noget makværk, lavet af amatører og uden nogen som helst pålidelighed.

Lars

Den artikel, du søger, er nok Dansk Folkeparti.--C960657 1. mar 2007 kl. 02:02 (CET)
Et år efter jeg skrev ovenstående: Jeg kan se, at artiklen nu er blevet skrevet om, så den ikke er helt identisk med leksikon.orgs artikel. Fint nok, men der står stadig følgende:
"Da det nuværende Dansk Folkeparti blev grundlagt i 1995, gjorde nogle af dets modstandere opmærksom på at samme navn var blevet brugt af et nazist-venligt parti under krigen. Politikere fra Dansk Folkeparti afviste forbindelse til det historiske parti og mente at der var tale om et sammentræf, som ikke var væsentligt."
Jeg har nu slettet denne passus, da den ikke har den ringeste relevans for emnet, og tydeligvis kun har til formål at dæmonisere det nuværende Dansk Folkeparti.
Come on people, det skal forestille at være en neutral, saglig encyclopædi, det hér!!!
Lars
I artiklen har jeg skrevet, at de to partier ikke har nogen forbindelse. Jeg skulle mene, det er nærliggende at tro det, og så er det rart at blive rettet. --Inc 28. okt 2009, 19:38 (CET)
Lars, det er mig der indskrev det afsnit. Jeg synes det er utroligt at du kan opfatte det som et forsøg på tilsvining af DF, da min hensigt var den modsatte, nemlig at sætte påstanden i den rette sammenhæng. Leksikon.org's artikel er jo stærkt tendentiøs, da den lader som om de tre partier var ét og det samme. Jeg vil overveje om det kan sættes ind i artiklen igen. Sammenfaldet i navn mellem det nye og det gamle DF er jo den eneste grund til at det gamle DF overhovedet er omtalt i dag, derfor er oplysningen relevant. --Casper 29. maj 2011, 16:35 (CEST)Svar

Slutter partiets historie i 1943? Det tyder overskriften på, men artiklen selv siger ikke noget om det. --Palnatoke 23. jun 2007, 07:01 (CEST)

Det faldt vist nok fra hinanden, da flere medlemmer forlod det, og efter 29. august var der jo ikke brug for partier. Men jeg har kun leksikon.org som kilde. (Det kan i øvrigt ikke diskuteres om leksikon.org er venstreorienteret, men det kan naturligvis diskuteres om det er relevant. Jeg nævnte det fordi nogle artikler er ganske dårligt skrevet og klart skæve. En avis som Arbejderen er derimod også venstreorienteret, men overholder journalistiske kriterier.) --Casper 23. jun 2007, 07:10 (CEST)
Tilbage til siden »Dansk Folkeparti (1941-1943)«.