Diskussion:Deklination (magnetisk)

Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Terminologi redigér

Ifølge lærerne på min flyveskole kaldes det i denne artikel omtalte fænomen for variation — er det bare to navne for samme ting? I så fald bør betegnelsen variation vel nævnes i artiklen... — Peo

Vi har for ikke længe siden diskuteret terminologien – med hvilket resultat véd jeg ikke. Se Diskussion:Kompas -- Sebastjan 19. jan 2006 kl. 12:15 (CET)

Deklination (magnetisk) redigér

Selv om ordet Deklination nok er det rett, brugte vi på sømandsskolen ordet misvisning. Det interesante med polvending er at den magnetiske nordpol lige har fået fart på, og bevæger sig i øjeblikket ca 50 km/år væk fra Canada op forbi nordpolen og over mod Rusland. Dette vil snart kunne mærkes, idet at f.eks norlyset vil flytte sig, samt at de der navigerer må tage hensyn til den ændring der er i misvisninge. Indtil midt i tredvierne lå den magnetiske nordpol længe rimelig stabil i Canada, som de fleste er vidende om. Derefter begynte den at bevæge sig med en højere fart, omkring 4-8 km/år, hvorefter den nu har sat farten op.

Tilbage til siden »Deklination (magnetisk)«.