Diskussion:Fenylalanin

Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Navneskift redigér

Jeg vil foreslå at denne artikel skifter navn til "Phenylalanin". Dels er det denne form, som anbefales på http://www.ordbogen.com/opslag.php?word=fenylalanin&dict=auto, dels er det klart den mest anvendte form på emballager i sammenhængen "indeholder en phenylalaninkilde", som er skrevet af hensyn til patienter med Føllings sygdom (Google finder under 100 resultater for "fenylalaninkilde", over 3000 for "phenylalaninkilde"). Også det eksterne link anvender formen "phenylalanin". Alapyr (diskussion) 20. dec 2014, 10:06 (CET)

Jeg har tilføjet et 'eller phenylalanin', så denne stavemåde fremgår. 'F' eller 'Ph', det er endnu et eksempel på en manglende konsistens på kemisiderne her på dawiki. Bemærk f.eks. Fenylgruppe, hvor 'Ph' er det foretrukne i hele artiklen, bortset fra artikelnavnet. :-) DanniDK (diskussion) 1. jul 2015, 10:25 (CEST)
Hvis man var i det humør, kunne man jo også begynde at rette blikket mod tryptofan, jeg mener tryptophan... :-) DanniDK (diskussion) 1. jul 2015, 10:47 (CEST)

Opdageren af Føllings sygdom redigér

Der er en uoverensstemmelse mellem denne artikel og artiklen om Føllings sygdom. Det drejer sig om opdagerens nationalitet. Jeg kan ikke sige hvem, som har ret, men de to forfattere, eller andre med denne viden, kunne måske forsøge at komme til enighed. --Kristian Qvist Hansen 15. jun 2008, 13:44 (CEST)

Ifølge engelsk wikipedia[1], der har en side om opdageren, er han norsk. Og der er kildeanvisninger på siden. --Tanek 9. nov 2009, 04:22 (CET)

Stereochemistry redigér

Name [indicating the (S)-configuration of the natural L-amino acid] and structural formulae without stereochemistry are not consistent. Best regards, -- 17. okt 2011, 21:57 (CEST)

Tilbage til siden »Fenylalanin«.