Ukraines flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Ukraine, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ukraine-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Navn på ukrainsk redigér

Hedder den Lugansk eller Luhansk på ukrainsk? Så vidt jeg kan se, er forskellen, om det kyrilliske bogstav der ligner "r" peger op eller ned, men jeg ser det ikke i artiklen... --Patchfinder (diskussion) 22. jul 2014, 12:23 (CEST)

Luhansk/Lugansk redigér

Beklager det sene svar, jeg havde ikke bemærket sp.

Translitteration af Луганськ/Луганск redigér

  • Ukrainsk: Луганськ translit: Л = L, у = u, г = g, а = a, н = n, с = s, [ь stumt] к = k
  • Russisk: Луганск translit: Л = L, у = u, г = g, а = a, н = n, с = s, к = k

Der er altså ingen forskel på translit fra ukrainsk eller russisk, (dansk: Lugansk). Hvordan så godt som alle andre wikier når frem til Luhansk aner jeg ikke, men på Hjælp:Translitteration#Det_kyrilliske_alfabet er der ingen tvivl, Г eller г translittereres g.

Mit umiddelbare gæt er, at navnet først var translittereret til enwiki eller dewiki, hvorefter den translit er blevet kopieret til øvrige sprog. Jeg har ... uden at tælle eller gennemgå grundigt ... bemærket at de lande der har et minimum af kendskab til kyrilsk alfabet oftere translittererer med g end andre. Det kan jo være fordi h'et er en fejl, som bare er blevet gentaget! mvh Per (PerV) (diskussion) 19. sep 2014, 15:10 (CEST)

Forklaringen godtages, jeg er ikke translitterationsekspert, men fandt det besynderligt at lige præcis på denne by var der en stor forskel i forhold til de øvrige sprogversioner. --Patchfinder (diskussion) 20. sep 2014, 18:38 (CEST)
Tilbage til siden »Luhansk«.