Diskussion:Mathias Hans Rosenørn

Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har vist ikke set volontær før, kun volontør, men Google finder tre gange så mange med æ som med ø. Er æ-formen gamel? --Palnatoke 2. dec 2004 kl. 06:27 (CET)

Man skrev dengang volontær (eller med den oprindelige franske stavning: volontair). Den bogstavelige betydning er "frivillig". I 1900-tallet betegnedes derimod den medicinstuderende der som en del af uddannelsen gjorde hospitalstjeneste som volontør.

Jeg vil mene at volontær er det rette i denne artikel.

Sebastjan 02 dec. 2004 kl. 08:30 (CET)

Tilbage til siden »Mathias Hans Rosenørn«.