Diskussion:SPQR

Seneste indlæg: for 6 måneder siden af ErikHSommer.dk i emnet Oversættelse til dansk
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Romerrigets vexilloid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Romerriget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Romerrigetrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Billedadvarsel redigér

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand satte slettemarkør DuplicateImage:SPQR-Stone.jpg: dupe and copyvio (GFDL distributed without author)(diff);

-- CommonsTicker 11. jan 2007 kl. 15:13 (CET)

De er skøre de romere redigér

SPQR kan, som det nævnes i artiklen, udlægges som "Sono Pazzi Questi Romani" - "De er skøre, de romere," som det ofte siges i Asterix-tegneserierne.

Men hvad kom først? Har Asterix' skabere taget et allerede eksisterende italiensk udtryk til sig og oversat det til fransk, eller fandt de selv på udtrykket, som så ved et rent tilfælde på italiensk matcher forkortelsen SPQR? --Oz1cz (diskussion) 5. okt 2016, 21:20 (CEST)

Dansk oversættelse redigér

Den korrekte oversættelse af 'senatus populusque romanus' er vel: Det romerske senat og folk. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Maxthedog (diskussion • bidrag) 4. okt 2020, 21:12‎)

Oversættelse til dansk redigér

Ja, Senatus Populusque Romanus skal oversættes til "det romerske senat og folk".

Ligesom i den norske Wikipedia.

@ ErikHSommer.dk (diskussion) 5. okt. 2023, 21:33 (CEST)Svar

Tilbage til siden »SPQR«.