Diskussion:Tilstandsformer

Tilstandsformer og aggregattilstand redigér

Der eksisterer allerede en artikel, "aggregattilstand", der handler om tilstandsformer, men som er (delvist) oversat fra norsk, hvor det tydeligvis hedder "aggregattilstande". Jeg har aldrig hørt om den betegnelse på dansk, så den artikel burde retteligt hedde "tilstandsformer", som er den danske betegnelse, eller i hvert fald den normalt brugte. (Evt., hvis nogen kan komme med en kilde til betegnelsen "aggregattilstand" på dansk, så med "aggregattilstand" i parentes).

Denne artikel og den anden bør flettes sammen og kaldes "tilstandsformer".

--Jhertel (diskussion) 22. okt 2016, 13:55 (CEST)

Du har vist fuldstændigt ret. Når jeg foreslog det den anden vej, skyldes det udelukkende, at den anden artikel er ældre. Men Wikipedia skal ikke opfinde nye ord på dansk, så det bør nok hedde "tilstandsformer" i stedet. Vh. --SorenRK (diskussion) 22. okt 2016, 14:12 (CEST)
Der findes en forældet dansk betegnelse kaldet "aggregatform" (http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=aggregatform). Jeg støtter en sammenfletning af de to artikler under navnet "tilstandsformer". Mvh. --Bob Collowân (diskussion) 13. nov 2016, 13:21 (CET)

Langt flere tilstandsformer redigér

Se i øvrigt den engelske artikel List of states of matter for hvor mange tilstandsformer der efterhånden er blevet opdaget og navngivet. --Jhertel (diskussion) 22. okt 2016, 13:57 (CEST)

Tilbage til siden »Tilstandsformer«.