Diskussion:V.H.O. Madsen

Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det bør vel nævnes, at virksomheden, som Madsen skabte grundlaget for, var Dansk Industri Syndikat, ofte kaldet Riffelsyndikatet, der især er kendt fordi fabrikken blev sprængt i luften i sommeren 1944 (i 1999 gik det så op for de altid vågne journalister, at de nok havde solgt våben til tyskerne). Jeg synes at erindre noget om, at de også leverede udrustningen til det danske militær – er det derfor, at militærets geværer den dag i dag betegnes M/xx (hvor xx er et tal, fx M/95)? --Heelgrasper 17. dec 2005 kl. 00:52 (CET)

Det er i sig selv interessant, og det var jeg ikke opmærksom på. Jeg foreslår, at der er en henvisning til en side for fx DISA, hvor dette kan behandles. Både våbenet, fremstillingen, ejerkredsen, aktiviteten under besættelsen, sabotagen, AP Møllers og Mærsk Møllers reaktioner på sabotage og omtale (med konsekvenser for Berlingske Tidende) og også herefter virksomheden selv (i år solgt til en Private Equity fond) er alle emner, det kunne være interessant at få dækket. På selve denne side skal der vel ikke være så meget om begivenheder, der ligger efter Madsens død i 1917. --Olejasz 17. dec 2005 kl. 17:42 (CET)

Jeg har ikke fundet, hvilken stilling VHO Madsen tog i firmaet - om han var ejer og evt. også var ansat direktør. Ville det være foreneligt med stillingen ved militæret? Også tidspunktet for navneskiftet er jeg usikker på. --Olejasz 17. dec 2005 kl. 17:51 (CET)

Riffelsyndikatet redigér

Det er muligt at Riffelsyndikatet skiftede navn i 1936, men i 1941 udgav man Die Madsen Waffen, og her angives firmanavnet som "Dansk Industri Syndikat, Compagnie Madsen, A/S", så man beholdt åbenbart Madsen-navnet, i alt fald som binavn. --Palnatoke 24. jan 2006 kl. 11:05 (CET)

Tilbage til siden »V.H.O. Madsen«.