Inntal Autobahn er en betegnelse for motorvej A12 i Østrig, der forløber fra den tyske grænse ved Kufstein (fra den tyske motorvej B93) til Zams. Ved Innsbruck støder Brenner Autobahn A13 til Inntal Autobahn. Motorvejen indgår i europavejsnettet med numrene E45 og E60.

Inntal Autobahn (A12) i Østrig
A12 set fra landevejen B171 (Tiroler Straße)

Motorvejen er fra Kufstein til Innsbruck sammen med Brenner Autobahn en del af den vigtige strækning gennem Alperne på trafikaksen MünchenVerona. Den forbinder endvidere det vestlige Østrig over Deutsches Eck (motorvej A93 og A8 i Tyskland) og West Autobahn A1 med det østlige Østrig.

Den østlige del af motorvejen fra Kufstein til Innsbruck blev åbnet 1968-1972 og den vestlige del af Inntal Autobahn blev åbnet i 1980'erne. Den 5.100 meter lange Roppener Tunnel, der ligger i motorvejens vestlige del, blev dog først færdig i 1990. Tunnelen har kun ét rør med et kørespor i hvert retning. På grund af stigende trafik og flere uheld bygges nu rør nummer to, så modkørende trafik holdes adskilt. Byggearbejdet gik i gang i april 2006 og den forventes åbnet for trafik i 2010.

Inntal Autobahn var den første motorvej, der blev forsynet med elektronisk trafikstyring, hvorved der på elektroniske skilte over kørebanerne kan gives meddelelser til trafikanterne.