Klosters er en mindre by i kommunen Klosters-Serneus i distriktet Prättigau/Davos i den schweiziske kanton Graubünden med 4.437(2017)[1] indbyggere. Indtil 1973 hed kommunen Klosters.

Klosters
Klosters' byvåben
Overblik
Land Schweiz Schweiz
Postnr. 7250 Rediger på Wikidata
Telefonkode 081 Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) GR Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 4.437 (2017)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 1.179 m, 1.342 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.gemeindeklosters.ch
Oversigtskort

Byen er en velkendt skidestination, som ligger ca 150 km fra Zurich, der har den nærmeste internationale lufthavn. Klosters ligger kun 10 km fra Davos.

Historie redigér

Klosters blev første gang nævnt i 1222 som ecclesiam sancti Iacobi. I 1436 omtaltes byen som zuo dem Closter

Transport redigér

Landevejstrafikken redigér

Byen har i mange år været plaget af en tæt gennemgående biltrafik gennem byen bl.a. til og fra Davos. I 2005 åbnede en omfartsvej udenom byen, bestående af Gotschnatunnel ind gennem bjerget og den flotte vejbro Sunnibergbroen over dalen.

Jernbane redigér

Klosters er en stationsby og har forbindelse med Landquart til den ene side og Davos den anden vej. Klosters station er samtidig udgangspunkt for de lokale busser.

Svævebaner redigér

Klosters er kendt som det foretrukne skisportssted for den britiske kronprins Prins Charles, og en af gondolerne i svævebanen Gotschnabahn i Klosters Platz hedder "Prince of Wales", opkaldt efter ham.

Den nyeste af byens svævebaner er "Madrisabanen", der fører op til det store udflugtsområde Madrisa nord for byen. Banen blev indviet i efteråret 2005 og har sit udgangspunkt i Klosters Dorf. Banens bjergstation hedder Madrisa.

Galleri redigér

Referencer redigér

Eksterne henvisninger redigér