Portal:Danmarks historie/Udvalgt artikel/Forslag

På denne side nominerer vi artikler og stemmer om, hvilken af dem, der skal blive månedens udvalgte artikel på Danmarks historieportalen.


Sådan vælges månedens udvalgte artikel på Danmarks historieportalen redigér

Alle kan nominere og stemme, men man skal være oprettet som bruger og logget ind. Ellers vil nomineringen/stemmen være ugyldig.

Fase 1 – nominering
Enhver kan nominere en artikel som kandidat til månedens udvalgte artikel ved at skrive artiklens navn ind nederst på denne side. Det bør være en artikel, som er historie-relateret til Danmark, velskrevet og interessant. Skriv meget gerne en kort begrundelse sammen med nomineringen og giv eventuelt oplysning om, hvorvidt artiklen har en tilknytning til en bestemt måned.
Fase 2 – udvælgelse
Alle nominerede artikler indgår i en løbende en:Approval vote her på siden. Princippet er i forvejen kendt fra Wikipedia:Afstemninger, og det betyder bl.a., at man kan stemme på så mange eller så få artikler, man ønsker. Den 21. kl. 20 dansk tid stoppes afstemningen, og artiklen med flest stemmer gøres til månedens udvalgte artikel to måneder efter (altså vælges aprils artikel den 21. februar). Ved stemmelighed vil der blive trukket lod blandt artiklerne. Afstemningen, inkl. de afgivne stemmer, bibeholdes til afstemningen om den næste måneds artikel, idet dog vinderen (naturligvis) fjernes. Nominerede artikler, der efter et år endnu ikke er blevet valgt, fjernes ligeledes (de kan nomineres igen, hvis det ønskes at stemme om dem igen, men det er god kutyme at vente en måned for at give plads til ekstisterende nomineringer).
Fase 3 – klargøring
Perioden frem til artiklens anbringelse på portalforsiden kan derefter benyttes til fakta-check, sproglig finpudsning og kontrol af at interwikilinks peger det rigtige sted hen og til at skrive den korte introduktion til indsættelse.

Nye nomineringer og denne måneds afstemning redigér

Herunder følger den igangværende afstemning. Hvis du vil nominere en artikel, indsætter du den simpelthen i dette afsnit.

Artiklen med flest stemmer bliver valgt til månedens udvalgte artikel om to måneder. Afstemningen lukkes den 14. marts 2009 kl. 20 dansk tid. En nominering udløber hvis den har stået i et år uden at være valgt.

Genforeningen i 1920 redigér

  1. --Lindberg 14. jul 2010, 00:35 (CEST)

Resultater redigér

  • For tidligere afstemningsresultater, se arkiv for 2008.
14. februar 2009
  • ? er blevet valgt til månedens udvalgte artikel for april 2009 med 1 stemme.
14. januar 2009
14. december 2008
  • Danmarks historie er blevet valgt til månedens udvalgte artikel for februar 2009 med 1 stemme.
14. november 2008
14. oktober 2008
  • Landboreformerne er blevet valgt til månedens udvalgte artikel for december 2008 med 1 stemme.
14. september 2008
14. august 2008
  • Mads Johansen Lange er blevet valgt til månedens udvalgte artikel for oktober 2008 med 1 stemme.
14. juli 2008
14. juni 2008
14. maj 2008