George Roger Waters (født 6. september 1943 i Great Bookham ved Dorking i Surrey) er en britisk rockmusiker og sangskriver.

Roger Waters
2015
Information
Født George Roger Waters Rediger på Wikidata
6. september 1943 (80 år) Rediger på Wikidata
Great Bookham, Storbritannien Rediger på Wikidata
Statsborger Storbritannien Rediger på Wikidata
Far Eric Fletcher Waters Rediger på Wikidata
Mor Mary D. Whyte Rediger på Wikidata
Ægtefæller Kamilah Chavis (fra 2021),
Carolyne Christie (1976/1986-1992),
Judith Trim (1969-1976) Rediger på Wikidata
Børn Harry Waters,
India Waters Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Opera, blues rock, psykedelisk rock med flere Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Trompetist, fredsaktivist, sanger, musikproducer, filminstruktør, manuskriptforfatter, komponist, trommeslager, pianist, singer-songwriter med flere Rediger på Wikidata
Medlem af Pink Floyd, Sigma 6 Rediger på Wikidata
Pladeselskab Harvest Records,
Columbia Records,
Capitol Records,
Sony Music Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal, basguitar, guitar Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Roger Waters' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Han er bedst kendt for sin karriere fra 1965 til 1985 i rockgruppen Pink Floyd, som sanger, sangforfatter og bassist. Siden bruddet med Pink Floyd har han haft en solokarriere, der blandt andet tæller tre studiealbums og en række spektakulære koncerter og turneer. Den 21. juli 1990 stod han bag en genopførelse af Pink Floyd-værket "The Wall" midt i det daværende ingenmandsland på Potsdamer Platz i Berlin. Anledningen var Berlinmurens fald. I 2010 drog Waters atter på turné med "The Wall". En turné der bragte ham kloden rundt (herunder to gange til Parken hhv. d. 7. maj 2011 og 11. august 2013) og som først sluttede i efteråret 2013. Ved enkelte, udvalgte koncerter, deltog David Gilmour på signatursoloen i Comfortably Numb.

Den 2. juli 2005 optrådte Waters for første gang i 25 år med Pink Floyd, ved Live 8-velgørenhedskoncerten i Hyde Park i London.

Koncerter og turnéer redigér

The Wall, 21. juli 1990 redigér

I det daværende ingenmandsland på Potsdamer Platz genopførte Roger Waters The Wall. Den første genopførelse af The Wall med deltagelse af et medlem fra det oprindelige Pink Floyd siden den oprindelige turné.

Koncerten blev sendt live til 300 millioner seere i over 50 lande og overværet live på pladsen af ca. 250.000 koncertgæster.[1]

På scenen stod en delvist færdigbygget mur, 600 fod lang (ca. 200 meter) og 60 fod høj (ca. 20 meter)[1]. Undervejs i koncerten blev hullet i muren lukket, for til sidst at blive revet ned.

Medvirkende redigér

Diskografi redigér

Noter redigér

  1. ^ a b DVD: Roger Waters The Wall live in Berlin - special edition

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne britiske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.