SD Itxako (fuldenavn: Sociedad Deportiva Itxako) var en spansk kvindehåndboldklub fra Estella-Lizarra. Klubben blev opløst i 2013, efter mange succesrige år i både nationalt og international håndbold. De nåede at vinde det spanske mesterskab fire gange og nåede finalen ved kvindernes EHF Champions League i 2011.

Klubbens første deltagelse i en europæisk turnering var EHF Cup i 2003/04. De blev besejret i ottendedelsfinalen af ungarske Győri Audi ETO KC. I 2008 blev de nummer to i den spanske liga, efter Elda Prestigio. Også i denne sæson nåede holdet, denne gang finalen i EHF Cup, men tabte til russiske Dinamo Volgograd. I 2009 sikrede man klubbens første titel, da man vandt den spanske liga. Succesen blev fordoblet, da de vandt EHF Cup mod tyske HC Leipzig i finalen.

Klubben kunne ikke stille hold i sæsonen 2013-14, da de oplevede alvorlige økonomiske problemer i 2011, efter at have mistet hovedsponsoren Asfi. Den 17. oktober 2013 blev klubben opløst, ved en retssag.

Resultater redigér

Tidligere kendte spillere redigér

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne biografi om en håndboldklubber er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.