Skammerens børn

(Omdirigeret fra Skammerkrigen)

Skammerens børn er en serie af danske fantasybøger skrevet af Lene Kaaberbøl. Serien er først udgivet hos forlaget Forum i starten af 2000'erne, og er siden oversat til adskillige sprog og udgivet eller planlagt udgivet i bl.a. USA, England, Sverige, Japan, Tyrkiet, Frankrig, Tyskland, Holland, Rusland, Litauen, Norge og Færøerne. Bøgerne har solgt over 1 million eksemplarer.

Bøgerne blev i 2011 genudgivet, samlet i to bøger, under titlen Skammerens Datter, navnet på den første bog i serien. Den første bog er blevet filmatiseret i 2014 med premiere i marts 2015.[1][2][3] Den blev nomineret til 11 Robertpriser. Den næste film i rækken, Skammerens datter 2: Slangens gave, havde præmiere i 2019, og modtog Svendprisen for Bedste danske børnefilm samme år.[4]

Skammerens datter redigér

  Hovedartikel: Skammerens datter.

Udgivet 2000. Dina er ked af at have arvet sin mors skammerkræfter, for det er svært at få venner, når man er Skammerens datter.

Skammertegnet redigér

Udgivet 2001. Dina bliver bortført af Drakans fætter Valdracu, og hendes storebror Davin er fast besluttet på at finde hende.

Slangens gave redigér

Udgivet 2001. Dinas familie må flygte over hals og hoved da hendes far dukker op.

Skammerkrigen redigér

Udgivet 2003. Drakan raserer lavlandet, og Nico har en plan om at stoppe ham.

Referencer redigér

 Spire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.