Content deleted Content added
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering Avanceret redigering fra mobil
m Automatisk arkivering af diskussionsside
Linje 9:
| archivesize = bysize: 32
| archiveprefix = Arkiv
| lastarchive = 0813. Nov 2019 05:30| hidden = nej
}}
* [[/Arkiv 1/]]
Linje 62:
* [[/Arkiv 42/]]
* [[/Arkiv 43/]]
== Auto-hentning af udgivelser oa. ==
[flyttet fra anden bruger, da jeg havde misforstået)
 
Hej Matthias,
 
hvis du ikke er totalt udbrændt :-)
 
Jeg hedder kenneth krabat, og jeg har været efter nogle af administratorerne med sletterettigheder - med kritik af deres kompetence til/argumenter for at slette digterartikler. Via mellemkomst fra Weekendavisens Lars Bukdahl ("Nævenyttige notabilitet") og et interview i AK24/syv er min kritik blevet til en begyndende debat om helt at fjerne notabilitetsbegrebet fra biografiske artikler og erstatte det med et kvalitetskriterium og krav om et vist antal tegn. Jeg har foreslået at det sker via en skabelon, der tæller tegn. Ikke mindst for at hjælpe nye brugere til at opfylde kriteriet om en lødig artikel. Vi ser, hvad det bliver til.
 
Efter interviewet talte jeg med den frivilligt fremmødte "repræsentant for wikipedia", [[Bruger:Ramloser|Ramloser]], og roste den kode, der autoindsætter titelsøgninger til (vist?) 10 filmdatabaser, som Ramloser bruger på sine filmartikler. Som han sagde, at du havde skrevet. Jeg ved godt, at det er relativt simpelt, men [[thumbs up]].
 
I forbindelse med forslaget om skabelon og at hjælpe brugerne ved oprettelse af forfattere tænker jeg, om det ville være muligt at producere scripts, der
 
primært
* Henter titler fra bibliotek.dk (evt. sorterer dem efter type og år) (og fjerner dubletter/genudgivelser, hvis muligt)
 
så det i hvert fald er sikkert, at alt er med, som er registreret i den danske biblioteksbrønd
 
sekundært
* Henter priser fra litteraturpriser.dk (men gør det muligt at tilføje nye og andre)
* Henter grunddata fra danskforfatterleksikon.dk (for forfattere fra 1500-1975)
* Henter legatinformationer fra statens kunstfond (evt. litteraturpriser.dk/sk/skf.htm, selvom den ikke opdateres så jævnligt - kunst.dk er lidt helvedes forgård hvad angår brugervenlighed, som jeg kan se det)
 
Og hvis det er muligt, om det er noget du magter? Venlig hilsen, kenneth krabat --[[Bruger:Krabat|Krabat]] ([[Brugerdiskussion:Krabat|diskussion]]) 12. aug 2019, 14:22 (CEST)
 
: Det er ikke ''Bruger:InsaneHacker'', men mig har tilrettelagt det for film og lidt på nogle de andre emneområder. Det bygger på registrering i vores søsterdatabase Wikidata og de fleste registreringer er sket via manuel match af personer og film. Enkelte titler er sket automatik. Men det er undtagelser. Og der er oprettet en rette egenskaber for de enkelte databaser, som et modul på den danske Wikipedia håndtere og som er indsat på de relevante artikler via en skabelon.
: For at kunne oprette en egenskab skal kilden være eget til det. Dvs der være en veldefineret url. Og her kommer problemerne.
:* Der kommer på et tidspunkt links til bibliotek.dk - personer med autoritetsdata, som registret på bibliotek.dk, vil få det link, da de også del af [[Virtual International Authority File|VIAF]], som vi allerede bruger. Det er forberedt. Men [[Dansk BiblioteksCenter|DBC]] er ikke klar til det endnu. Vi har kontakt med dem om det.
:* danskforfatterleksikon.dk og litteraturpriser.dk ser ud at være samme mand bag det. Det er ikke direkte en database bag. Men det bør undersøges hvordan det kan håndteres. Indholdsmæssigt er den ret god. Men den er ikke oplagt teknisk - der skal være en stabil url.
:* kunst.dk - jeg har ikke kunne finde noget på det, som kan bruges direkte i Wikidata sammenhæng.
: Det er lidt op ad bakke på litteratur udover biblioteksdatabaserne, mens film - der er et hav af gode databaser. --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 12. aug 2019, 16:35 (CEST)
::Beklager, [[bruger:Steenth|Steenth]]. Jeg har så misforstået. Men det, jeg berømmede, er følgende shortlink/kode "{ {filmlinks} }". Jeg skal forstå det sådan, at det ikke er et script, der selv fisker artiklens/filmens titel og bruger som søgning på et sæt forprogrammerede film, men henter en søgestreng, der er manuelt indtastet i wikidata? Det forekommer meget omstændeligt, hvis det skal gøres for hver film, nogen ønsker at skrive om - og ikke mindst fordi udvalget af omtalte film forekommer mere end en smule tilfældigt.
 
::Jeg har en kontakt ind i kunstfonden, jeg kan spørge, hvis det har interesse at hente raw-data dér fra. Er det så dig, der er den anden ende og forbindelse til Wikidata? vh, kenneth k [[Bruger:Krabat|[Endnu findes intet digt]]] ([[Brugerdiskussion:Krabat|diskussion]]) 12. aug 2019, 19:36 (CEST)
::: Som regel kommer artikel før registreringen i Wikidata. Det bygges op efterhånden, som det er fundet frem og det bliver tilføjet nye oplysninger til Wikidata. Fx [[Breaking the Waves]] er oprettet først - derefter wikidata: {{Q|538412}}.
::: Wikidata kan også bruges omvendt: På [[Bruger:Steenth/lister/DFI film til wikipedia]] har jeg en liste over udenlandske film, som er i Det Danske Filminstitut's filmdatabase og registeret i Wikidata. Så man kan med at skrive en artikel med en ikke udfyldt {{vis|Infoboks film}} og {{vis|filmlinks}} - de fleste data er allerede i Wikidata. Artikel skal kun links til Wikidata og de andre artikler, som er på andre wiki'er - det sker også i Wikidata.
::: Omkring Statens kunstfond: Spørg om de har frie datasæt. Jeg har ikke kunne finde nogen selv. Og de er ikke med i de fora, hvor vi ser datasæt fra diverse myndigheder og kulturinstitutioner. --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 12. aug 2019, 20:33 (CEST)
::::Har spurgt. Vender tilbage, når jeg hører noget. kk [[Bruger:Krabat|[Endnu findes intet digt]]] ([[Brugerdiskussion:Krabat|diskussion]]) 12. aug 2019, 22:14 (CEST)
::::: Ang. siden med film - tog en tilfældig, [https://nl.wikipedia.org/wiki/Mission:_Impossible_%E2%80%93_Fallout Mission impossible], hvor der skulle være 40 "lw-links" - hvad refererer det til? kk [[Bruger:Krabat|[Endnu findes intet digt]]] ([[Brugerdiskussion:Krabat|diskussion]]) 12. aug 2019, 22:23 (CEST)
:: Under ''40 iw-links'' er et link, som giver adgang til wikidata-emnet for filmen. Der kan man se i wikidata, at der er 37 wiki'er, som har en artikel om film, samt 2 sider på wikiquote og 1 på wikimedia commons. Det giver samlet 40 links. Den hollandske Wikipedia, som du linkede til, linker til 36 andre wiki'er i den venstre side - det er data fra Wikidata, som danner den oversigt. --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 12. aug 2019, 23:36 (CEST)
::::: Tak
:::::: Har hørt fra min kontakts kollega, specialkonsulent Jeppe Naur jensen fra Center for Kunst og Biblioteker/Litteratur, jnj@slks.dk, tel. 3395 4200, som du gerne må kontakte '''(måske kan du forandre deres praksis?)''' - han skriver:
:::::::Som udgangspunkt ligger de oplysninger, du efterspørger, på vores hjemmesider. Det bliver altså løbende offentliggjort, hvem der får arbejdslegater o.l. fra kunstfonden, og hvem der får bibliotekspenge.
:::::::Som jeg forstår din mail, er du ude efter, om der findes en webservice, der automatisk kan levere disse oplysninger løbende. Det gør der desværre ikke. Men alt afhængigt af, hvilke oplysninger du præcist har brug for, kan det godt være, at vi kan være behjælpelige med et udtræk. Men det kræver nok, at du specificerer lidt mere nøjagtigt, hvad du præcist har brug for, så vi kan undersøge mulighederne for at trække det ud systemerne og udlevere det til dig.
:::::::Mvh
:::::::Jeppe
:::::::[[Bruger:Krabat|[Endnu findes intet digt]]] ([[Brugerdiskussion:Krabat|diskussion]]) 13. aug 2019, 12:42 (CEST)
::: Noteret. Ellers tilføjer vi indlæg efter hinanden under samme overskrift, da det er svært at overskue, hvad der er tilføjet, når det indsættes inde i teksten. --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 13. aug 2019, 21:08 (CEST)
 
== Infoboks pladeselskab ==