Klaphat: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fjerner hvad jeg anser som reklame
Klappehatten er ikke opfundet af den person der er nævnt men af Rene Sørensen. Det fremgår af det patent der er på opfindelsen. Se også Wiki's egen tekst hvor der står Rene Sørensen fandt på navnet i 1982 altså før han fejlagtigt overtog patentet. Personen har vist tilegnet sig en opfindelse han ikke har belæg for er hans
Linje 3:
 
== Historie ==
Den danske udgave af klaphatten er udformet i 1981 af multikunstnerenRene [[Peter Wendelboe]].Sørensen Indledningsvis var klaphattene fremstillet i mange forskellige farver og havde ingen forbindelse til landsholdet. Under [[EM i fodbold 1984|EM 1984]] overtogtog Rene Sørensen, og Per Striegler patent på ideen og togfik [[patent]]{{kilde mangler|dato=november 2015}} påfabrikeret en udgave i rød-hvide farver i forbindelse med en opgave på [[Copenhagen Business School|Handelshøjskolen i København]]. <ref>[http://www.jv.dk/artikel/837509:Regionalt--Der-er-liv-i-klaphatten Der er liv i klaphatten] Jyskevestkysten, hentet 11. juni 2011</ref><ref>[http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Hovedstadsomraadet/2010/06/14/14081007.htm&regional DR P4 København – Klaphatten dør aldrig]</ref> Det officielle navn er ''klappehat'', og er udformet i 1982 af Rene Sørensen.
 
Ved [[VM i fodbold]] i [[1986]] blev klaphatten introduceret af de danske [[roligan]]s, og var herefter i en periode den [[mode]]rigtige hovedbeklædning ved sportskampe, fortrinsvis fodbold. Også svenske tilskuere har båret en klaphat, i en gul-blå udgave, hvis forlæg forekommer i den amerikanske serie Cheers (da. "Sams Bar") i afsnit 79, sendt i 1985.