Volvo: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved SorenRK, fjerner ændringer fra Madsbb (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 79:
Fra 1970 var Volvokoncernens stærke mand Pehr G. Gyllenhammar. Under Gyllenhammars ledelse blev der gennemført en række mere eller mindre vellykkede strategiske beslutninger. Volvo satsede blandt andet på diversificering med Volvo Fritid og Procordia. Man gik også ind i det hollandske DAF's personbilsproduktion.
 
I 1977 mislykkedes en fusion af personbilsdelen med den anden svenske personbilsproducent, Saab. I 1980'erne indledtes et samarbejde med den franske Renaultkoncern, som fortsatte frem til, at Volvos afdeling for personbiler i 1999 blev købt af [[Ford Motor Company]] fra USA.
 
Gyllenhammars planer om at fusionere Volvos personbilsdivision med [[Renault]] mislykkedes, og [[Gyllenhammar]] blev tvunget til at forlade Volvos koncernledelse i 1993.
 
Volvo har en stor produktion af [[lastbil]]er til især det [[europa|europæiske]] marked, men også de [[amerika]]nske og [[Australien|australske]] markeder serviceres, både direkte gennem Volvo, og gennem det opkøbte amerikanske firma [[White]].
 
Volvo har været partnere i racerløb med [[Polestar]] siden 1996. I 2017 annoncerede Volvo, at de vil producere elektriske biler med høj ydeevne igennem brandet Polestar. Samme år, i oktober, annoncerede Polestar deres første bil: [[Polestar 1]]. I 2019 introducerede Polestar deres første serieproducerede bil: [[Polestar 2]].
 
== Datterselskaber ==
Line 97 ⟶ 99:
* [[Volvo Financial Services]]
* [[Volvo Rents]]
*[[Polestar]]