Odin Teatret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: Odin teatret blev grundlagt i Oslo i 1964 af Eugenio Barba. Han samlede en gruppe af skuespilleraspiranter, som ikke var kommet ind på Statens Teaterskole og udviklede en træning for skue...
 
opf¢rsel -> opf¢relse ; edit
Linje 1:
'''Odin teatret''' blev grundlagt i Oslo i 1964 af Eugenio Barba. Han samlede en gruppe af skuespilleraspiranter, som ikke var kommet ind på Statens Teaterskole og udviklede en træning for skuespillere.
 
På dette tidspunkt eksisterede ikke andre sådanne grupper i Europa, og at være selvlært og uafhængig af hovedstrømmen indenfor teatrets verden, var uhørt og har karaktiseretkarakteriseret Odin Teatrets historie op til nu.
 
I 1966 etablerede de sig som NORDISK TEATERLABORATORIUM i Holstebro. Teatret har haft medarbejdere fra mange forskellige lande og har turneret rundt om i verden.
Aktiviteterne på Teatret, udover opførselopførelse af forestillinger, omfatter bl.a. også kurser, videreuddannelse og seminarer.
 
Siden 1971 har NORDISK TEATERLABORATORIUM været anerkendt og støttet af kulturministeriet, og Holstebro Byråd støtter Odin Teatret som egnsteater.