Codex Sinaiticus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: flyt sprogikon bagrest
link
Linje 1:
[[Fil:Codex sinaticus.jpg|thumb|Codex Sinaiticus, Esters Bog 2:3-8.]]
'''Codex Sinaiticus''' er et græsk [[bibel]]håndskrift fra ca. år [[350]]e. Kr. Det hører sammen med [[Codex Vaticanus]] og [[Codex Alexandrinus]] blandt de ældste og mest komplette bibelmanuskripter fra [[antikken]], der er bevaret i dag. Det indeholder begge Testamenter. Kun [[Det Ny Testamente]] er komplet. Bogen regnes for en af de smukkeste bøger nogensinde.
 
Skriftet omfatter 346 blade af [[pergament]], skrevet i fire spalter. Der er 199 blade fra [[Det Gamle Testamente]] og 147 fra ''Det Nye Testamente''.
Linje 15:
Hvor ''Codex Sinaiticus'' er skrevet vides ikke med sikkerhed, men det antages, det er skrevet i [[Egypten]], og det forbindes med de 50 Bibeler, den [[romersk]]e [[kejser]] [[Konstantin den Store]] bestilte ved sin omvendelse til [[kristendom]]men.
 
I St. Katharina klosteret har man fastholdt, at det kun blev udlånt til [[Constantin von Tischendorf]], og der har været gjort flere frugtesløse forsøg på at få det tilbage.
I samme kloster fandt søstrene [[Agnes og Margaret Smith]] 52 år senere et [[aramæisk]] codex: [[Codex syriacus]]. NB! Denne codex er ikke skrevet på græsk, men på [[aramæisk]].
 
== Eksterne link og kildehenvisninger ==