Cecil Bødker: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
tilføjer link
Tag: 2017-kilderedigering
Linje 45:
[[1967]] udkom hendes første [[børnebog]], ''Silas og den sorte hoppe''.<ref>Anita Brask Rasmussen [https://www.information.dk/kultur/2015/08/dansk-boernelitteratur-aendret-altid Og dansk børnelitteratur blev ændret for altid]; Information, 15.8.2015</ref> De 3 første Silasbøger blev i 1981 filmatiseret på tysk. Det blev til en tv-serie på 6 afsnit. Serien er tro mod historien langt hen ad vejen, men slutningen på den sidste er lavet lidt om, sandsynligvis for at runde historien af.
 
Billedsproget i hendes digte genfindes i hendes prosabøger. Novellesamlingen [[Øjet (novellesamling)|Øjet]], 1961, er et af forfatterskabets hovedværker,<ref name=oje>[https://litteratursiden.dk/analyser/bodker-cecil-ojet Camilla Nissen Toftdal:''ANALYSE
BØDKER, CECIL - ØJET''], Hentet den 21. april 2020</ref> og flere noveller herfra er blevet klassikere i skolernes og gymnasiernes litteraturundervisning. Myte og realitet forbindes overraskende og virkningsfuldt i disse historier, hvor skildringer af mennesker, der har fjernet sig fra deres følelser og naturen, er et centralt træk. I alle disse fortællinger, står hovedpersonen over for en katastrofe, som sætter fokus på øjet.<ref name=oje/> Den modernistiske linje i forfatterskabet blev videreført med hørespillet Latter i 1964, dobbeltnovellen Tilstanden Harley i 1965 og radioromanen Pap i 1967. Med radiospillene Badekarret, 1965, og Dukke min, 1967, fokuserede hun især på menneskets problematiske forhold til identitet og ansvar.