Hanne Dahl: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
medlemsskab > medlemskab
Linje 1:
'''Hanne Dahl''', præst og dansk politiker ([[Junibevægelsen]] og [[Demokratisk Fornyelse]], født i 1970. Hun er EU-kritiker, men ikke modstander af dansk EU-medlemsskabmedlemskab. Især manglen på demokrati og centraliseringen i EU er blandt hendes kritikpunkter.
Fra [[1998]]-[[2005]] arbejdede Hanne Dahl som frimenighedspræst i Himmerland.
Linje 8:
 
Ved Europa Parlaments-valget i [[2004]] blev hun valgt som en af JuniBevægelsens spidskandidater og blev placeret som nummer 2 på opstillingslisten, lige efter bevægelsens erfarne veteran [[Jens-Peter Bonde]].
Grundet bevægelsens tilbagegang ved valget i 2004 (der bl.a. skyldtes at [[Danmark]] gik fra 16 til 14 [[mandater]]) rakte denne pladseringplacering dog overraskende nok kun til en placering som første suppleant til Parlamentet.
Hun blev valgt som formand for Junibevægelsens ledelse i 2005.
 
At hun ikke blev valgt til Europa Parlamentet i denne omgang har dog ikke holdt Hanne Dahl fra at føre politik på europæisk plan. Således blev hun valgt som formand for det europæiske parti [[EUDemokraterne]] ved dets oprettelse.
 
Derudover er Hanne dahlDahl en flittig EU-debattør og skriver ofte kommentarer og analyser af EU i forskellige danske aviser.