Peter Naur: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
som er international kendt og anerkendt pioner -> som er internationalt kendt og anerkendt som pioner
m Skal det ikke være et U?
Linje 1:
'''Peter Naur''' (født [[25. oktober]] [[1928]]) er en dansk videnskabsmand, som er internationalt kendt og anerkendt som pioner i [[datalogi]]en, f.eks. var det ham, der dannede ordet [[datalogi]]. Han deltog i udviklingen af det indflydelsesrige [[programmeringssprog]] [[Algol 60]], og han bragte metode og struktur ind i [[programmering]]. Han lagde navn til den såkaldte [[Backus-Naur-notation|BNF]] (Backus–Naur Form), som siden starten af [[1960'erne]] har været brugt til på en entydig måde, at beskrive [[syntaks]] i de fleste programmeringssprog.
 
Peter Naur blev uddannet som [[astronom]] i [[1949]] og var fra [[1953]] til [[1959]] ansat på [[Københavns Universitet]]s Astronomiske Observatorium. Han blev dr. phil. i [[1957]]. Han fik interesse for [[datamat]]er, og fra 1959 til [[1969]] var han ansat på [[Regnecentralen]] og underviste samtidig på [[Danmarks Tekniske Universitet|DTHDTU]] og [[Niels Bohr Instituttet]].
 
I [[1969]] blev Peter Naur tilbudt stillingen som første danske [[professor]] i datalogi på [[Københavns Universitet]] med det formål at opbygge et Datalogisk Institut. Det blev til det, der i dag kendes som [[Datalogisk Institut ved Københavns Universitet|DIKU]]. Han forblev i denne stilling indtil [[1998]].