Togkontrolsystem: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m edit
Linje 10:
Det kan være et simpelt system med [[mekanisk]] påvirkning. Det bruges stadig enkelte steder. Bl.a. i den [[berlin]]ske [[S-bane]], hvor en arm udløser en ventil i toget, hvis toget passerer stop.
 
En lignede system, hvor overførelsen ske med [[elektricitet]] fx. [[Le Cordodile]], som bruges i [[Frankrig]], [[Belgien]] og [[Luxemborg]]. Her overføres signalets stilling fra en kontakt i sporet via en børste til toget. Hvis [[lokomotivfører|lokomotivføreren]] ikke reagerer inden for en kort tid, bremses toget automatisk, så toget er standset inden farepunktet.
 
Overførsel via [[induktion (fysik)|induktion]] er meget hyppigt brugt.
Linje 25:
[[Automatic Train Control|ATC]] bruges på hovedstrækninger med højeste tilladte hastighed på 180 km/t, og der er lavet 2 varianter til ATC: [[ATC-togstop]] til regionalbaner op til 120 km/t og [[Automatic Train Protection|ATP]] til mindre baner med maksimal hastighed på 75 km/t.
 
=== LinjeformetLinjeformede togkontrolsystemer ===
 
Til de linjeformede togkontrolsystemer hører [[S-bane]]ns [[HastighedsKontrol og Togstop|HKT]] - HastighedsKontrol og Togstop, som bruges på det meste af [[S-tog]]snettet. Her sendes 2 frekvenser samtidig fra det faste anlæg via linjeleder imellem skinnerne, der giver en hastighedskode. D.v.s. at det er hastigheden som overvåges. Den aktuelle maksimale hastighed vises som [[førerrumssignal]] i toget.