Guiyang: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved MelancholieBot, fjerner ændringer fra 80.167.40.66 (bidrag)
Linje 1:
'''Guiyang ''' 貴陽 Erer en storby i [[Kina]]. medByen ca.har 3,54 millioner. Byen er hovedstad for provinsen Guizhouindbyggere og liggerer ien denaf centraleKinas delmest af[[forurening|forurenede]] landetbyer. ByenOsen liggerfra østindustrien forslutter Yunguisig Plateauom ogbyen northligesom foren Nanmingtåge, Riverhvor ogbjergene Wujiangforsvinder Riveri [[smog]]gen.
Guiyang ligger i 1,100 meters og har et areal på ca. 8,034 km.
 
 
== Historie ==
 
Byen blev grundlagt i 1283 ved Yuan Dynastyet, som også kaldes Shunyuan 順元.
Oprindeligt blev området befolket af ikke-kinesisk. Det var dog ikke mere end militær blev udkomentdet , og det var først i Yuan (mongolske) invasion i det sydvestlige Kina i 1279, at området blev gjort til hjemsted for en hær og en "fredeliggørelse kontor." Kinesisk afvikling i området begyndte også på det tidspunkt, og under Ming (1368-1644) og Qing (1644-1911) dynasties, byen blev sæde for en overlegen præfekturet navngivne Guiyang.
 
Lokalt Guiyang var et vigtigt administrative og kommercielle center med to forskellige handelsskibe samfund, bestående af Sichuanese, der boede i den "nye" nordlige del af byen, og dem fra Hunan, Guangdong, Guangxi-provinsen, der boede i den "gamle "Sydlige del. Ikke desto mindre, indtil den kinesisk-japanske krig (1937/45), Guiyang ikke var mere end hovedstaden i en af Kinas mindst udviklede provinser. Som andre steder i den sydvestlige del af betydelige økonomiske fremskridt under de særlige omstændigheder i krigstid. Vejtransport infrastruktur med Kunming i Yunnan-provinsen og med Chongqing i [[Sichuan]] (Kina's krig midlertidig kapital) og ind i Hunan blev etableret. Arbejdet blev påbegyndt på en jernbane fra Liuzhou i Guangxi, og efter 1949 denne udvikling blev fremskyndet. Guiyang er efterfølgende blevet en større provins-by og industrielle base. I 1959 jernbanenettet i Guangxi blev afsluttet, således i en forbindelse fra Guizhou til Chongqing]] mod nord, til Kunming mod vest, og Changsha mod øst
 
 
 
 
'''Administrativt område'''
 
Wudang District (乌当区)
Nanming District (南明区)
Yunyan District (云岩区)
Huaxi District (花溪区)
Baiyun District (白云区)
Xiaohe District (小河区)
Qingzhen City (清镇市)
Kaiyang County (开阳县)
Xiuwen County (修文县)
Xifeng County (息烽县)
 
== Geografi==
 
Guiyang er vokset nærmest eksponentielt siden 1990'erne.Byen er beliggende på Nanming-floden, en biflod af Wu-floden, som i sidste ende bliver tilkoblet af Yangtze-floden i Fuling i Sichuan-provinsen. Guiyang er en naturlig center, med forholdsvis nem adgang mod nord til Sichuan og nordøst i Hunan-provinsen.
 
 
== Klima ==
 
Guiyang er tempereret og fugtigt, og har en subtropiske [[monsun]]en klima, med forholdsvis milde vintre og varme sommer. Årstiderne er ikke særlig adskilt. varmt eller koldt trylleformularer er fælles selvom temperaturer sjældent nå ekstremer. Gennemsnitlig toppunkt er 49F (10c) i januar og 83F (28c) i juli.
Regn falder hele året, med lejlighedsvise Vindstød i vinter. Det er også en af Kinas mindst solrige byer
 
 
== Transport ==
 
Transporten i Guiyang består af en omfattende bus-systemet og mange taxier. Den relativt nylig bygget Longdongbao internationale lufthavn udfører lufttrafikken. De vigtigste sydlige togstation er ved at blive genopbygget i 2008.Vejenettet er også i fuld udbygning.
fra [[motorvej]] til [[Chongqing]], [[Wuhan]], [[Kunming]] til en motorvej uden om Guiyang.
 
 
 
 
 
 
[[Kategori:Byer i Kina]]