Markup language: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Opmærkningssprog flyttet til Markup language over en omdirigering: Markup language er mere anvendt end Opmærkningssprog, jf. fx google
Fjernet flytteforslaget efter gennemført flytning
Linje 1:
Et '''opmærkningssprogMarkup language''' (af [[engelsk]]eller ''markup language'opmærkningssprog''') kombinerer tekst og ekstra information om teksten. Den ekstra information, f.eks. om tekstens struktur eller præsentation, udtrykkes ved hjælp af opmærkning, som indflettes i den primære tekst. Det bedst kendte opmærkningssprog er formentlig i dag [[HTML]] (Hypertext Markup Language), som er en af hjørnestenene i [[World Wide Web]]. Historisk set har opmærkning været anvendt - og anvendes stadig - i forlagsbrachen til udveksling af tekster mellem forfattere, udgivere og trykkerier.
{{flyt|Markup language}}
 
Et '''opmærkningssprog''' (af [[engelsk]] ''markup language'') kombinerer tekst og ekstra information om teksten. Den ekstra information, f.eks. om tekstens struktur eller præsentation, udtrykkes ved hjælp af opmærkning, som indflettes i den primære tekst. Det bedst kendte opmærkningssprog er formentlig i dag [[HTML]] (Hypertext Markup Language), som er en af hjørnestenene i [[World Wide Web]]. Historisk set har opmærkning været anvendt - og anvendes stadig - i forlagsbrachen til udveksling af tekster mellem forfattere, udgivere og trykkerier.
 
== Typer af opmærkningssprog ==