Aunus-ekspeditionen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 13:
 
== Ekspeditionen==
[[Image:Stamp Russia occ Aunus 1919 20p.jpg|thumb|110px|]]
Ekspeditionen krydsede grænsen om natten den [[21. april]] 1919. Målene var at erobre Lotinanpelto, [[Petrozavodsk]] og jernbanen til [[Murmansk]]. Tropperne deltes i tre grupper. Den sydlige gruppe nåede til Lotinanpelto på blot tre dage, men blev drevet tilbage bag floden [[Tuulos]] af bolsjevikiske tropper. Den nordlige gruppe erobrede Prääsä. Det stod nu klart at der ikke var tilstrækkelig mange tropper til at nå ekspeditionens mål. En ny rekruttering efter endnu 2.000 frivillige blev sat i værk, og Mannerheim udpegede Aarne Sihvo til ny kommandør.
 
Line 19 ⟶ 20:
Finnerne havde håbet, at den karelske befolkning ville slutte sig til tropperne som frivillige, men det gjorde kun få, og deres moral var aldrig særlig høj.
 
Initiativet gik nu over til bolsjevikkerne. Den [[26. juni]] landede over 600 finner fra den røde officersskole i Sankt Petersborg ved [[Vitele]] på den anden side af [[Ladoga]], bag de finske linjer. Den sydlige gruppe blev tvunget til at trække sig tilbage til Finland efter at have lidt store tab. Talvelas gruppe blev også tvunget til at trække sig tilbage til Finland.
 
==Resultat==