Glastonbury Festival: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Zorrobot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sv:Glastonburyfestivalen
m Bot: Adding {{Commonscat|Glastonbury Festival}}; kosmetiske ændringer
Linje 2:
'''Glastonbury Festival''', hvis fulde navn er '''Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts''', er en af verdens største frilufts musik- og teaterfestivaler. Festivalen afholdes ved den lille by Pilton nær [[Glastonbury]] i [[Somerset]], [[England]] de fleste år i den sidste weekend i juni. De seneste år har festivalen omfattet i hvert fald otte større musikscener med Pyramid Stage som den største og ældste samt en stribe af mindre scener. Ud over musikken kan man finde optræden i form af [[dans]], [[teater]], [[cirkus]], [[kabaret]], [[digt]]oplæsning og flere andre kunstformer.
 
== Historie ==
I [[1910'erne]] og [[1920'erne]] havde der været afholdt en række koncerter i Glastonbury med værker af datidens moderne komponister, og disse koncerter havde tiltrukket et bohemepublikum, men koncerterne ophørte i [[1926]].
 
Linje 13:
Først i [[1981]] startede festivalen på mere regelmæssig basis. Eavis tog ansvaret for festivalen, og det var i øvrigt også første gang, at den gav økonomisk overskud, hvilket gik til et politisk formål. Fra midten af [[1980'erne]] var festivalen efterhånden blevet så populær, at Worthy Farm ikke længere kunne rumme den, og festivalen opkøbte derfor en nabogård. I midten af [[2000'erne]] nåede festivalen op på et publikumtal på ca. 150.000. Siden [[1990]] har festivalen været afholdt fire ud af hver fem år. Den blev ikke afholdt i [[1991]], [[1996]], [[2001]] og [[2006]].
 
== Topnavne på festivalen ==
Den følgende liste nævner nogle af de enkelte festivalers musikalske topnavne. Der har ikke været afholdt Glastonbury Festival i de år, der ikke er nævnt.
{| class="wikitable"
Linje 184:
 
 
== Eksterne henvisninger ==
*[http://www.glastonburyfestivals.co.uk/ Officiel hjemmeside]
{{Commonscat|Glastonbury Festival}}
 
[[Kategori:Musikfestivaler]]