Grækenlands flag: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
RibotBOT (diskussion | bidrag)
m Robot: Ændrer Kategori:Europæiske flag; kosmetiske ændringer
Linje 1:
[[BilledeFil:Flag of Greece.svg|thumb|[[Grækenland]]s flag. Flagets størrelsesforhold er 2:3]]
 
'''[[Grækenland]]s flag''' består af ni horisontale striber, skiftevis [[hvid]]e og [[blå]]. I øvre venstre hjørne har flaget et hvidt [[kors]] på blå baggrund. Korset symboliserer den [[Græsk-ortodokse kirke]]. Historien fortæller, at de ni striber tilsvarer stavelsene i slagordet ''[[Eleftheria i thanatos|Frihed eller død]]'' på [[græsk (sprog)|græsk]]. Flaget stammer fra den græske uafhængighedskrig i [[1820'erne]]. Det blev officielt indført da Grækenland proklamerede uafhængighed [[13. januar]] [[1822]]. Det har haft konkurrence fra et enklere flag, blå dug med hvidt kors, som i perioder har været anerkendt som landets flag. Flaget er et af flere [[nationalflag]], som har [[USA's flag]] som forbillede.
 
Flaget benyttes i samme form som nationalflag, [[koffardiflag]], [[statsflag]] og [[orlogsflag]].
 
== Orlogsgøs og rangflag ==
Det græske søforsvars [[fartøj]]er fører en [[gøs|orlogsgøs]] som består af et hvidt kors på blå dug, med andre ord identisk med kantonen fra nationalflaget og med landets nationalvåben. Flagofficerer fører flag baseret på gøsen med en eller flere sekstakkede hvide stjerner.
== Præsidentflag ==
Republikkens præsident fører siden [[1979]] kvadratisk, blåt flag med en variant af [[Grækenlands nationalvåben|nationalvåbenet]], et skjold med et hvidt kors på blåt omkranset af gule [[olivengren]]e i midten. Flaget benyttes for at markere præsidentens nærvær på land og som rangflag i søforsvaret.
 
Linje 18:
</div>
 
== Eksterne Henvisninger ==
*[http://www.presidency.gr/en/shmaia.htm The flag] Fra Grækenlands præsidentkontor
 
{{Europæiske flag}}
 
[[Kategori:EuropæiskeFlag flagfra Europa]]
[[Kategori:Grækenland]]