Løgneren: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjerner mellemrum i kategorier; kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 6:
Romanen er Martin A. Hansens hovedværk og med sine næsten 400.000 trykte eksemplarer også et anerkendt hovedværk i dansk litteratur. Den har under 200 sider, men er fyldt med henvisninger til Bibel- og andre litterære tekster og dermed ikke så let tilgængelig. Sprogtonen er melankonisk til ironisk, sarkastisk, fortvivlet, men også blid, når forfatteren beskriver naturoplevelser.
Handlingen foregår på den fiktive ø "[[Sandø"]], hvor den ca. 40årige lærer og degn Johannes Vig lever som enlig iagttager blandt øens befolkning. Han er en splittet (og alkoholiseret) mand i efterkrigens Danmark, der har svært ved at træffe beslutninger. Han føler sig tiltrukket af en ung kvinde, der har været hans skoleelev engang. Men han føler sig også draget mod en gift kvinde på øen. Det lykkedes ikke for ham at beslutte sig for et liv med nogen af dem, derimod vælger han ensomheden.
Romanen er skrevet som en dagbog, der henvender sig til en konstrueret læser ved navn "Nathanael". (se Kritik: Henrik Ljungberg: Den falske dagbog,Gyldendal 1994)