Hamburg-St. Pauli: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m småret
Linje 1:
[[BilledeFil:Landungsbrücken_bei_Sankt-Pauli_um_1900.jpg|thumb|right|St.Pauli Landungsbrücken, 1900]]
'''Sankt Pauli''' er en bydel i den [[Tyskland|tyske]] by [[Hamborg]], vestligt beliggende op til Innenstadt ([[Hamburg-Neustadt|Neustadt]]), og løber langs [[Elben]] til [[Altona]]s centrum.
 
St.Området kendes Pauli er kendtbl.a. for reeperbahn[[Reeperbahn]], hvor der ligger et hav af erotik butikker og kan på en måde sammenlignes med Danmarks svar på en kæmpe istedgade/christianiaerotikbutikker. Udover dette er st paulidet en meget kuturel bydel af Hamburg og vilder derfor væreer meget nymoderne og anderledes kunst at finde, ogsamt enmange masse musik spille stederspillesteder som eksempelvis- den berygtedeheriblandt "GrosseGroße freiheitFreiheit". DerDesuden errummer rigtigområdet mange alternative mennesker på st. pauli, som har sat sit præg på bydelen med blandtandetbl.a. en masse [[grafitti]].
 
== Se også ==
*[[FC St. Pauli]] - fodboldklub i Sankt Pauli
St. Pauli er kendt for reeperbahn, hvor der ligger et hav af erotik butikker og kan på en måde sammenlignes med Danmarks svar på en kæmpe istedgade/christiania. Udover dette er st pauli en meget kuturel bydel af Hamburg og vil derfor være meget nymoderne og anderledes kunst at finde og en masse musik spille steder som eksempelvis den berygtede "Grosse freiheit". Der er rigtig mange alternative mennesker på st. pauli som har sat sit præg på bydelen med blandtandet en masse grafitti.
 
== Eksterne linkshenvisninger ==
* [http://fhh1.hamburg.de/fhh/behoerden/behoerde_fuer_inneres/statistisches_landesamt/profile/stpauli.htm Hamburg-St.Pauli Statistik]
* [http://www.hamburg-tourism.de/St__Pauli.26.0.html Touristinformation St.Pauli-Reperbahn]
* [http://www.st-pauli-archiv.de/ St. Pauli Arkiv]