Christen Amby: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m + VS, kat.
bio, mest fra DJØF-artikel
Linje 2:
'''Christen Amby''' (født [[7. marts]] [[1945]]) er en [[Danmark|dansk]] rådgivende revisor med speciale i [[skat]] samt medlem af [[Skatterådet]].
 
Amby er uddannet [[cand.polit.]] fra [[Københavns Universitet]]. Han var ligningschef i Statsskattedirektoratet/Told- og Skattestyrelsen i perioden [[1985]]-[[1991]] og har siden fungeret som rådgiver for [[det offentlige]] og for [[virksomhed]]er indenfor komplekse skatteområder. Han harer udgivetekstern enlektor rækkeved bøger[[Copenhagen omBusiness dansk skattelovgivningSchool]] og [[Forvaltningshøjskolen]]. Han har skrevetudgivet etbøger størreom antaldansk skattelovgivning og artikler om skatteretlige emnerskatteret. HanChristen harAmby endvideremodtog været lektor påi [[Copenhagen Business School2004]] prisen som Årets Skatterevisor.
 
Amby var først aktiv i [[Socialistisk Folkeparti]], derefter aktiv ved [[Venstresocialisterne]]s grundlæggelse i 1967, som han var folketingskandidat for. Han stiftede i [[1968]] [[Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea]], som han var formand for i en lang periode. I 1973 rejste han til Nordkorea med [[Gert Petersen]] og [[Svend Auken]]. Han er tidligere folketingssuppleant for SF, men har siden [[2001]] ikke været aktiv i politik.
Christen Amby modtog i [[2004]] prisen som Årets Skatterevisor og har endvidere været tidligere folketingssuppleant for [[Socialistisk Folkeparti]], men har siden [[2001]] ikke været aktiv i politik. I [[1971]] var han opstillet for [[Venstresocialisterne]], men blev ikke valgt ind.
 
Han stiftede i [[1968]] [[Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea]], som han var formand for i foreningens første år.
 
Han er far til kunstrådgiver [[Peter W. Amby|Peter Amby]].
Line 14 ⟶ 12:
* [http://www.info-revision.dk/Default.aspx?ID=38 Præsentation hos Info Revision]
* [http://www.ck.dk/index.php?id=23 Præsentation hos Christensen & Kjærulf]
*[http://timetax.dk/Skatterådgivere/ChristenAmby.aspx Præsentation], TimeTax
* [http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=351373 Medlemsoversigt for Skatterådet]
* [http://www.djoef.dk/djoefbladet/Arkiv/DJOeFBladet2009/DJ-OE-F-Bladet-nr-13-2009/Den-r-oe-de-skattetrold.aspx DJØF'sDen portrætartikelrøde omskattetrold], Christenportrætartikel, Amby[[DJØF]]-bladet, 11. august 2009
 
{{biostub}}
Line 25 ⟶ 24:
[[Kategori:Tidligere folketingskandidater]]
[[Kategori:Foreningsformænd fra Danmark]]
[[Kategori:Politikere fra VS]]