Elektrisk guitar: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved PenguinBot, fjerner ændringer fra 87.57.183.93 (diskussion | bidrag)
Linje 9:
Den første el-guitar blev taget i brug af [[Charlie Christian]], som spillede for [[Benny Goodman]]. Han koblede i 1939 en mikrofon til guitaren og lod lyden komme ud igennem en forstærker. Det første hit med den elektriske guitar er country-westernnummeret "Guitar Boogie" (1945) af [[Arthur Smith]] (med øgenavnet "Fingers").
{{Link FA|hu}}
 
I Danmark indspillede Kai Ewans i august 1937 en ekektrisk guitar på nummeret "On the silver sands of Waikiki" Tono X 5036 matr. 606.
 
== Konstruktion ==
En elektrisk guitar består af en [[guitarkrop]], et [[gribebræt]] og på enden af gribebrættet sidder et antal fingerskruer man bruger til at stemme guitaren. En elektrisk guitar har 6, 7, 8 eller 12 [[streng]]e. Det [[Træ (materiale)|træ]] guitaren består af har en [[indflydelse]] på hvordan [[lyd]]en bliver, men det er hovedsagligt [[kvalitet]]en af [[pick-up (guitar)|pick-up]]'erne, der er bestemmende. Pick-up'erne opfanger [[vibration]]erne fra strengene og sender dem ud af udgangen, der kan tilsluttes en [[Elektronisk forstærker|forstærker]] og/eller effekter.