Eurovision Song Contest 1995: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
BDJ (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 23:
== Baggrund ==
Irland var igen vært og nu for tredje år i træk. Denne gang måtte RTE bede EBU ændre reglerne således, at hvis Irland vandt skulle de ikke være værter endnu en gang. Det blev dog ikke nødvendigt, i det Norge vandt, men det blev kun til et års pause for RTE før de igen skulle være værter. Danmark var igen med, da vi havde holdt pause året før. EBU lavede nu en regel om at kun 23 lande måtte deltage, fordi showet ikke måtte være længere end tre timer. Luxembourg meddelte nu at de ingen planer havde om at deltage i konkurrencen igen. Italien ønskede heller ikke at være med dette år. Der kom ingen nye lande til dette år. Det var året hvor Eurovision Song Contest kunne fejre 40 års jubilæum. Derfor startede showet med et tilbageblik på tidligere shows. Norge vandt, det var landets anden sejr, og det skete med en sang som kun indeholdt 24 ord. Men som var lavet af den samme mand, som stod bag Norges første vindersang "La' det swinge" fra 1985. Vinderen blev fundet ved jury afstemning efter douzepoints formatet.
 
===Produktionen===
[[Fil:Eurovision_Song_Contest_1995.JPG|thumb|"Fra Mols til Skagen" fremføres af Aud Wilken på Eurovision Song Contest 1995 scenen.]]
Årets konkurrence åbnede med billeder fra [[Irland]]. Da Eurovision Song Contest 1995 var et 40 års jubilæum, blev disse billeder fulgt op af gamle klip fra de 40 forgangne år i konkurrencen. Årets vært [[Mary Kennedy]] indtog scenen fra en kæmpemæssig trappe, som efterfølgende forsvandt op i loftet. Sådan blev scenen afsløret, som i 1995 var noget mørkere og mere mystisk udseendet end tidligere. Dette udtryk faldt især i god jord under [[New Age]] bidraget ''"Nocturne"'' fra [[Norge]], som jo som bekendt også gik hen og vandt. Måske var sceneudtrykket en hjælpende hånd i denne sejr, for det passede utroligt godt til sangen.
 
== Deltagere og resultater ==