Eurovision Song Contest 1995: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
BDJ (diskussion | bidrag)
BDJ (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 30:
[[Fil:Eurovision_Song_Contest_1995.JPG|thumb|"Fra Mols til Skagen" fremføres af Aud Wilken på Eurovision Song Contest 1995 scenen.]]
Det var året hvor Eurovision Song Contest kunne fejre 40 års jubilæum. Derfor startede showet med et tilbageblik på tidligere shows. Årets vært [[Mary Kennedy]] indtog scenen fra en kæmpemæssig trappe, som efterfølgende forsvandt op i loftet. Sådan blev scenen afsløret, som i 1995 var noget mørkere og mere mystisk udseendet end tidligere. Dette udtryk faldt især i god jord under [[New Age]] bidraget ''"Nocturne"'' fra [[Norge]], som jo som bekendt også gik hen og vandt. Måske var sceneudtrykket en hjælpende hånd i denne sejr, for det passede utroligt godt til sangen.
 
===Resultatet===
[[Norge]] vandt en overraskende sejr, med sin ordfattige ballade. Selvom [[Irland]] for første gang siden [[1991]] ikke vandt, så havde de alligevel en finger med i spillet. Violinisten i ''"Nocturne"'' var irsk. Værtslandet [[Irland]] fik kun en 14. plads. Om RTE havde valgt rigtigt med en sang der ingen vinderchancer havde, eller om snakken om kopiering sænkede [[Eddie Friel]] finder ingen nok ud af. 2. pladsen gik til [[Spanien]], mens [[Sverige]] og [[Danmark]] sørgede for at det var et fantastisk år for [[Skandinavien]], med en henholdvis 3. og 5. plads. [[Storbritannien|Storbritanniens]] hip hop sang fik kun en 10. plads. Sidstepladsen gik til [[Tyskland]], og det gik også dårligt for både [[Ungarn]] og [[Polen]], som sammen med Irland havde dannet top 4 året før.
 
== Deltagere og resultater ==