Social-, Bolig- og Ældreministeriet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m flyttede Socialministeriet til Social- og Integrationsministeriet: Nyt navn efter regeringsskiftet
m typo
Linje 1:
[[Billede:Socialministeriet.jpg|thumb|Socialministeriet i Holmens Kanal med Forsvarsministeriet til venstre]]
'''Social- og Integrationsministeriet''' er det [[ministerium]], der står for den overordnede social- og integrationspolitiske indsats i Danmark. Ministeriet blev i sin nuværende form oprettet i 2010 som Socialministeriet ved udskillelse fra [[Indenrigs- og Socialministeriet]]. I 2011 indlemmedes desuden sagsforhold fra [[Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration]], der nedlagdes.
 
Det første officielle socialministerium blev oprettet [[5. april]] [[1920]] med borgmester Jens Jensen (S) som socialminister. Det eksisterede dog kun en måned indtil [[5. maj]] [[1920]], for med [[folketingsvalg]]et efter [[påskekrisen]] i 1920 dannedes en ny regering - med Niels Neergaard (V) i spidsen - uden et socialministerium. Ved regeringsskiftet [[23. april]] [[1924]] blev [[Ministeriet Neergaard III]] afløst af den første socialdemokratiske regering, [[Ministeriet Thorvald Stauning I]]. Det første reelle socialministerium var en kendsgerning med redaktøren for ''[[Social-demokraten|Social-Demokraten]]'' [[Frederik Borgbjerg]] som socialminister. Ministeriet Stauning I blev den [[14. december]] [[1926]] afløst af [[Ministeriet Madsen-Mygdal]] (V), som ikke oprettede noget socialministerium, men i stedet et [[sundhedsministerium]]. Efter valget i [[1929]] hvor Stauning igen kom til magten, blev ministeriet genoprettet [[30. april]] [[1929]]. Det har siden eksisteret som ministerium, men har dog adskillige gange været slået sammen med andre ministerier.
Linje 6:
[[Arbejdsministeriet]] blev udskilt fra Socialministeriet, men ministerierne blev atter slået sammen i 1945-1947 og 1950-1953, og havde helt frem til 1980'erne adresse samme sted.
 
I [[2007]] blev Socialministeriet nedlagt, og socialpolitikken blev overført til [[Velfærdsministeriet]], der i 2009 skiftede navn til [[Indenrigs- og Socialministeriet]]. Socialministeriet blev genoprettet som et selvstændigt ministerium i 2010. iI 2011 skiftede det navn til det nuværende.
 
==Styrelser, råd, nævn og selvejende instituioner==