12. til 21. etape af Giro d'Italia 2009: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: en:2009 Giro d'Italia, Stage 12 to Stage 21 er en anbefalt artikkel
m linkfisk
Linje 812:
[[Thomas Voeckler]] startede dagens udbrud efter omkring 10 kilometer. Ni ryttere fulgte ham, og deres største forspring var på lige under tre minutter, da jagten på dem begyndte meget tidligt på etapen, på grund af den korte længde. Mange af rytterne i udbruddet kunne ikke holde Voecklers tempo ved foden af Blockhaus, og kun [[Félix Cárdenas]] og [[Giuseppe Palumbo]] sad med da stigningen begyndte. De efterfølgende angreb fra favoritgruppen gjorde, at udbruddet blev neutraliseret. Da [[Sylwester Szmyd]] angreb fra favoritgruppen da stigningen begyndte, fulgte [[Franco Pellizotti]], og de var i stand til at slå et hul, da Szmyd satte et højt tempo før han [[ramme muren|ramte muren]]. [[Lance Armstrong]] prøvede at følge dem, men kunne ikke nå Pellizotti, da han besluttede sig for ikke at vente på Armstrong og i stedet køre stigningen som en enkeltstart. Hans stærke, rolige klatring sikrede ham etapesejren. Armstrong afsluttede etapen i den tredje gruppe sammen med [[Levi Leipheimer]] og [[Carlos Sastre]].
 
Sastres havde sat tempoet i feltet før stigningen, men faldt af da [[Philip Deignan]] tumlede af vejen i en grøft. Deignans cykel blev skadet, og han fik flere synlige hudafskrabninger og mærker, men han var i stand til at sætte sig tilbage på cyklen og afslutte etapen med den sidste [[grupettogruppetto]]. Sastre selv så ikke ud til at være i samme form som før hviledagen, og på grund af Pellizotts sejr og to minutter store forspring til den forsvarende Tour de France-mester, faldt han fra tredje- til fjerdepladsen i den samlede stilling, mens Pellizotti rykkede op som nummer tre.
 
En kvartet af ryttere kørte stigningen i anden position efter Pellizotti; den førende [[Denis Mensjov]], [[Danilo Di Luca]], [[Ivan Basso]] og [[Stefano Garzelli]]. Di Luca kørte med en meget høj kadence i et forsøg på at køre fra Mensjov, men var ikke i stand til det før sprinten på målstregen. På grund af tidsbonusserne for tredjepladsen og det hul, han slog, forringede Di Luca Mensjovs forspring til under 30 sekunder.<ref>{{cite web