Aarup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
opdaterer infoboks
Rmir2 (diskussion | bidrag)
småret
Linje 44:
'''Aarup''' eller '''Årup''' <ref>Jf. Retskrivningsordbogen, § 3.2</ref> er en by på det vestlige [[Fyn]] med 3.014 indbyggere ([[2011]]) <ref>[http://www.statistikbanken.dk/BEF44 Statistikbanken Tabel BEF44]</ref>, beliggende i [[Årup Sogn]] ca. 23 kilometer vest for [[Odense]] og 37 kilometer øst for [[Middelfart]] på jernbanestrækningen Odense-[[Fredericia]]. Byen ligger i [[Assens Kommune]] og hører til [[Region Syddanmark]].
 
Aarup var oprindelig en landsby. I landsbyfællesskabets tid havde den kun 3 gårde og 2 huse uden jord.<ref>Pedersen, s. 89</ref> Driftsformen var tovangsbrug med rotationen 4/4.<ref>Frandsen, bilagskort</ref>
Den er opstået i [[1800-tallet]], da der i 1860'erne blev anlagt [[jernbane]] over Fyn, og Aarup blev stationsby. I Aarup ligger [[Årup Kirke]]. Aarup har en gammel [[Aarup Mølle|mølle]] der ikke længere er aktiv. Der findes desuden et [[lokalhistorisk arkiv]].
 
DenAarup erstationsby opståetudviklede sig i [[1800-tallet]], da der i 1860'erne blev anlagt [[jernbane]] over Fyn, og Aarup blev stationsby. I Aarup ligger [[Årup Kirke]]. Aarup har en gammel [[Aarup Mølle|mølle]] der ikke længere er aktiv. Der findes desuden et [[lokalhistorisk arkiv]].
 
== Personer med tilknytning til Aarup ==