Kai Normann Andersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Sproglig og wiki-opstramning + lidt flere facts - artiklen er dog stadig en stub
Linje 1:
'''Kai Normann Andersen''' ([[11. april]] [[1900]] -67 [[24. juni]] [[1967]]) var [[Danmark|dansk]] [[komponist]].
EgentligHan var egentlig uddannet bankmand, men kom tidligt i gang som komponist. Hans værker nyder i dag anerkendelse blandt de fleste danskere, og havde sagtens kunnet opnå lige så stor udbredelse som [[Irving Berlin]] og [[Cole Porter]], hvis ikke Danmark var så lille og lukket som det var i Kai Normann Andersens tid. I stedet servicerede han de danske tonefilm-folk og revydirektører med en række iørefaldende melodier herhjemme. Melodierne til ''[[Landmandsliv]]'' og ''[[Mød mig på Cassiopeia]]'' blev store schlagere, ligesom en lang række melodier til [[Liva Weel]] og hans hustru [[Ellen Gottschalch]] blev det.
Melodierne til ''Landmandsliv'' og ''Mød mig på Cassiopeia'' blev store sager, ligesom en lang række melodier til [[Liva Weel]] og hans hustru [[Ellen Gottschalch]] blev det.
"Han var særdeles produktiv og skrev over 900 melodier. Blandt dem var kendte numre som: ''Man binder os på mund og hånd"'', "''Man bli'r så glad når solen skinner"'', "''Jeg har en ven, en rigtig sailor"'' og "''Hot Hot" er blot nogle få af hans enorme produktion''.
Der er udgivet et par CD'er med alle de originale K.N.AKai Normann Andersen-fortolkninger, og så forskellige navne som [[Bjarne Liller]], [[Grethe Mogensen]] og [[Ann -Mette Elten]] har udsendt komplette K.N.AKai Normann Andersen-albums, udsat for såvel jazz-, pop- ogeller vise-arrangementer.
Et udvalg af Kai Normann Andersens tidløse musik er optaget i KulturKanonen[[Kulturkanonen]] i 2006.
{{wikificeringmusikbiostub}}
[[Kategori:Danske komponister|Andersen, Kai Normann]]
[[Kategori:Personer med enkeltværker i Kulturkanonen|Andersen, Kai Normann]]