LK: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m tilføjede Kategori:Leverandører_til_Det_Kongelige_Danske_Hof
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 24:
I 2000 blev Lauritz Knudsens produktion samlet på fabrikken i Ringsted. Fabrikken er præget af en høj automatiseringsgrad, der er med til at sikre en konkurrencedygtig produktion i Danmark. I dag produceres der også til andre dele af Schneider Electric-koncernen.
 
I de seneste ti år har Lauritz Knudsen fokuseret stærkt på produktudvikling og har blandt andet markeret sig inden for intelligente og netværksbaserede installationssystemer. Det er systemer, der får el, data og tele til at fungere sikkert og enkelt sammen - i et elegant, brugervenligt design. Lauritz Knudsen har i dag sit eget udviklingscenter i Ballerup, men arbejder tæt sammen med Schneider Electric-koncernens udviklingsafdelinger i Danmark og resten af Europa.
 
Lauritz Knudsen har en lang og interessant historie bag sig. Lauritz Knudsen - virksomhedens grundlægger - rejste i 1893 fra sin fødeby Odense og etablerede sig i København som uhr- og chronometermager. Lauritz Knudsen blev hurtigt klar over, at elektriciteten ville ændre samfundet radikalt, og han satsede tidligt på udvikling og produktion af el-installationsmateriel, som den dag i dag er Lauritz Knudsen (også omtalt LK) primære forretningsområde.
 
Da Lauritz Knudsen døde i 1917 efterlod han sig en blomstrende virksomhed med adskillige hundrede medarbejdere. Virksomheden blev på dette tidspunkt omdannet til et aktieselskab, ligesom man valgte at bygge en ny, stor fabrik uden for byen - på en kålmark på Haraldsgade, Østerbro.
 
I 1921 tog Lauritz Knudsen sin nye fabrik i Haraldsgade i brug. Her udviklede Lauritz Knudsen sig til at blive noget af en institution i dansk erhvervsliv - og på et tidspunkt beskæftigede Lauritz Knudsen over 4000 medarbejdere. Perioden frem til slutningen af 1960'erne var også produktmæssigt kendetegnet ved en ekspansiv udvikling. Lauritz Knudsen producerede så godt som alt, hvad der overhovedet var elektrisk - lige fra strygejern, radioer, højttalere, el-komfurer, el-ure til elmålere, el-fordelingstavler og højspændingsmateriel.
 
I 1968 fusionerede Lauritz Knudsen med sin største konkurrent på det danske marked, virksomheden NES i Valby, og skiftede navn til LK-NES. NES-tilføjelsen blev senere slettet, men hænger stadig ved i mange danskeres bevidsthed.
Linje 66:
[[Kategori:Virksomhedshistorie]]
[[Kategori:Etableret i 1893]]
[[Kategori:Leverandører_til_Det_Kongelige_Danske_HofLeverandører til Det Kongelige Danske Hof]]