Min nabo Totoro: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: mk:Мојот сосед Тоторо
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Linje 21:
'''[[Tatsuo Kusakabe]]''' (草壁タツオ, Kusakabe Tatsuo) er faderen til de to søstre, som arbejder i Tokyo Universitetets arkæolog- og antropologafdeling.
 
'''[[Yasuko Kusakabe]]''' (草壁靖子, Kusakabe Yasuko) er pigernes mor, som ligger på hospitalet for at komme sig over en - i filmen - ukendt sygdom på Shichikokuyama Hospitalet. Denne sygdom har Miyazaki dog senere bekræftet som værende [[tuberkulose]]. Det føromtale hospital er kendt for sin store erfaring indenfor netop tuberkulose, som Miyazaki's mor også led af, da han var yngre.
 
'''[[Totoro]]''' (トトロ, Totoro) er en grå og hvid, venligsindet skov-ånd, som mest af alt ligner en kombination af en ugle, en kat og en mårhund og som ydermere er mindst 3 meter høj. Totoro's navn er resultat af Mei's fejludtalelse, da hun tiltaler skov-ånden som Torōru, hvilket på japansk betyder trold. Udover den egentlige Totoro er der to små lignende væsner, som også bliver refereret til som Totoro; den store grå og hvide Totoro bliver kaldt ''"Ō-Totoro"'' eller ''"Miminzuku"'', den mellemste ''"Chū-Totoro"'' eller ''"Zuku"'' og den mindste ''"Chibi-Totoro"'' eller ''"Mini"''. Disse navne bliver dog ikke brugt i filmen, men i noget relateret sekundært materiale.