Tony Parker: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
ZéroBot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (Robot tilføjer ko:토니 파커
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 29:
'''William Anthony (Tony) Parker, II''' (født [[17. maj]] [[1982]], i [[Brügge]], [[Belgien]]<ref name="fox">[http://msn.foxsports.com/nba/player?statsId=3527 Tony Parker], msn.foxsports.com, accessed [[20 March]] [[2007]].</ref>) er en professionel [[Frankrig|fransk]] [[basketball]]spiller, som spiller i [[NBA]] for [[San Antonio Spurs]] og anfører for det franske basketballlandshold.
 
Parker voksede op i en familie, der havde og stadig har stærke forbindelser til professionel [[basketball]]. Efter at have spillet to år i ''Ligue Nationale de Basketball'', kom Parker med i [[2001 NBA Draft]] og blev valgt af [[San Antonio Spurs]]. Han blev hurtigt deres førende [[point guard]] og er siden blev valgt til [[NBA All-Star]]-kampen to gange og har hjulpet Spurs til at vinde to [[Larry O'Brien Championship Trophy|NBA Championships]] - ved finaleserien i 2007 blev han valgt til [[Most Valuable Player]]. Parkers gennembrud i NBA har også givet andre [[Frankrig|franske]] basketballspillere mulighed for at få en karriere i verdens stærkeste basketballliga, bl.a. [[Boris Diaw]], som blev draftet af [[Atlanta Hawks]] i 2003 og [[Ronny Turiaf]], som blev draftet af [[Los Angeles Lakers]] i 2005.
 
Den 7. juli 2007 blev han gift med skuespilleren Eva Longoria i Paris. Parret blev skilt i januar 2011.
Linje 79:
 
== Familielivet ==
Parkers forældre har fortsat stor indflydelse på hans liv, selv efter deres skilsmisse. Hans mor, der er ernæringsvejleder, rådgiver ham om sund kost og om at bevare et godt helbred, og han taler med sin far over [[telefon]]en om sin præstation efter hver kamp. <ref name="family"> </ref>
 
Han blev den [[30. november]], [[2006]], [[Forlovelse|forlovet]] med [[skuespiller]]inden [[Eva Longoria]] fra [[Desperate Housewives]], og de blev gift den [[7. juli]] [[2007]] i [[Frankrig]]. I forbindelse med NBAs All Star-kamp i 2007 blev Tony Parker spurgt om det forestående bryllup, hvortil han svarede, at "Eva ordner det hele, jeg skal bare møde op og sige ja". Efter den borgerlige vielse holdt de et [[romersk-katolsk]] bryllup i [[Saint-Germain l'Auxerrois]] kirken i [[Paris]]. Eva Longoria, der er syv år ældre end Parker, er fast tilskuer til Spurs-kampe.