Vipperød: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner version 6151274 af La Rauxx (diskussion)
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Linje 50:
Byen har pizzeria, brugs, frisør, diverse [[håndværk]]s- og servicevirksomheder samt enkelte mellemstore virksomheder. Vipperød er oprindelig bygget op rundt om ''Asmindrupvej'', som går tværs igennem stationsbyen og krydser ''Roskildevej'', men byen har gradvist udvidet sig i alle retninger gennem årene. Der afgår direkte tog mod [[København]] (55 min) og Holbæk (5 min) to gange i timen i dagtimerne og ellers en gang i timen. Desuden bus til Holbæk 1 gang i timen. Og busser hver time mod Holbæk, Tølløse og Ringsted.
 
Vipperød er lige nu (2012) i centrum for en voldsom udvikling, idet dobbeltsporet til København er under etablering - ventes færdigt i 2014. Da der er mange ledige byggegrunde lige ved stationen, venter byen at blive nyt udviklingsområde i Holbæk Øst. I 2012 åbner også byens første discount-butik - en Netto på Roskildevej.
 
== Skole og idrætsliv ==
Vipperød har en [[sportshal]] ved Vipperød Skole og flere idrætsforeninger samt en campingplads i Ågerup ved Ågerup skole og Ågerup Kirke. I ''Tempelkrogen'' er der en anløbsplads for småbåde. Der fanges en del ål der. Den gamle Kongstrup Mølle blev på et tidspunkt indrettet som restaurant, men er senere lukket og fungerer som privat bolig. I byen findes er aktivt kulturliv, der har givet sig udslag i amatørteater, sommerfester (Vipperød Festdage), kulturdage, m.m. En stor del af byens kulturliv er desuden centreret omkring gymnastikforeningen, boldklubberne, badmintonklubben og spejderbevægelsen (DDS) og desuden FDF.
 
[[Ågerup (Holbæk Kommune)|Ågerup]] og Vipperød er i dag ved at smelte sammen. Indtil 1970 var det to selvstændige kommuner, som opdelte Vipperød. Den ene kommune hed Ågerup og den anden kommune hed Sønder Asmindrup - Grandløse. [[Ågerup Skole]] benytter faglokalerne på [[Vipperød Skole]]. En kommende cykelsti mellem de to byer ventes at stå færdig i slutningen af 2008 eller i 2009.
Vipperød Sognegård samler i dag de 3 kirkesogne midt i Vipperød på det gamle militærdepots jord. Sognegården blev indviet i 2008.
 
Linje 61:
 
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.kirkerneivipperoed.dk/ Kirkerne i Vipperød] - officiel website for Ågerup samt Sdr. Asmindrup & Grandløse sogne og kirker
* [http://www.dr.dk/Regioner/Sjaelland/Nyheder/Erhverv/2006/03/09/154940.htm Franskmændene vil ha' hestekød fra Vipperød (fra P4)]
* [http://fdf.dk/vipperoed/ FDF Vipperød]