Enter (tastatur): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
sammenskrivningen er sket: fra Enter til Tastatur
Linje 1:
{{SammenskrivesTil|Tastatur}}
{{harflertydig2|Enter}}
[[Fil:Enter.png|thumb|right|250px|De to enter-taster på et normalt computer tastatur. I visse situationer refereres der til den store tast (den markeret med rødt) som ''return''-tasten.]]
'''Enter''' eller '''enter tast''' (eller '''return tast''' på [[Macintosh|Macs]]<ref>[http://www.apple.com/keyboard/ Apple – Apple Wireless Keyboard – Explore the cable-free, incredibly thin keyboard<!-- Bot genereret titel -->]</ref> og de fleste [[Sun Microsystems|Sun Workstations]]<ref>[http://docs.sun.com/app/docs/doc/806-6642/6jfipqu5v?a=view#imgMax1 Oracle Documentation<!-- Bot genereret titel -->]</ref>) er en tast på et computertastatur som har mange funktioner. Return tastens funktion er i en forstand arvet fra de gamle [[skrivemaskine]]rs vognretur (eng. ''carriage return'').
 
Funktionen varierer alt efter hvilket aktuelt værktøj eller applikation, man kører. I de fleste situationer bruges enter til at bekræfte noget. Især i en [[kommandolinje]]-[[konsol]] betegner tasten enter, at man vil udføre den indtastede kommando.
 
I en [[teksteditor]] forårsager et tryk på enter isættelse af en eller begge [[ASCII]]-[[tegnsæt]]s tegn – eller kombinationer af et [[Line feed]] (=Newline) og et [[Carriage Return]].
 
I [[regneark]] forårsager et tryk på enter, flytning af [[indsætningspunkt]]et til cellen lige under.
 
Mange tastaturer har et [[numerisk tastatur]]. Der er således to enter-taster: en på selve tastaturet (stor tast) og en i det numeriske tastatur (mindre tast). Funktionen af de to er ofte den samme, men sommetider er der forskel.
 
== Kilder/referencer ==
{{reflist}}
 
== Se også ==
* [[Tastatur]]
* [[Numerisk tastatur]]
 
{{tastatur}}
{{it-stub}}
 
[[Kategori:Tastaturer]]
 
[[ar:مفتاح الدخول]]
[[bs:Enter]]
[[ca:Tecla Enter]]
[[cs:Enter]]
[[de:Eingabetaste]]
[[en:Enter key]]
[[es:Entrar (tecla)]]
[[fa:کلید ورود]]
[[fi:Enter (näppäin)]]
[[fr:Touche entrée]]
[[hr:Enter]]
[[it:Invio]]
[[ja:エンターキー]]
[[ko:엔터 키]]
[[pl:Enter]]
[[pt:Enter (tecla)]]
[[ru:Ввод]]
[[sr:Ентер]]
[[zh:回車鍵]]