Manga: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra Viggo wes (diskussion | bidrag)
m dobbelt "er"
Linje 19:
Selvom tegnekunsten har været praktiseret længere i Japan, blev betegnelsen ''manga'' først populær op gennem [[1800-tallet]], men på den tid var formen meget forskellig fra moderne manga. Normalt ses [[Osamu Tezuka]] som den moderne mangas fader, da han efter [[2. verdenskrig]] tog inspiration fra [[Walt Disney Company|Walt Disney]] studierne og udgav bl.a. [[Astro Boy]].
 
Siden da er mangaens popularitet steget eksplosivt, og i dag er omkring 40 procent af alle tryksager udgivet i Japan er manga. Manga læses af unge og ældre og omhandler alt lige fra [[sport]], som er et meget populært manga-emne, til [[science fiction]] og [[Romantisk kærlighed|romantik]]. I de vestlige lande er det oftest kvinder, der læser manga, men i Japan forholder det sig omvendt.
 
Manga-manien har spredt sig til en stor del af verden, især [[Taiwan]], [[Hong Kong]], [[Sydkorea]], [[Europa]] og [[Nordamerika]] har taget mangaen til sig. Den særlige manga-tegnestil har også fremkaldt mange imitationer i [[Korea]] ([[manhwa]]), [[Kina]] ([[man hua]]) og [[USA]] ([[amerimanga]]).