Dancing in the Street: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
opretter
 
m wikilink småret
Linje 26:
 
== Originalen med Martha and the Vandellas ==
"Dancing in the StreetsStreet" blev oprindeligt skrevet af [[William "Mickey" Stevenson]] og [[Marvin Gaye]]. Sangen var tiltænkt at være en hyldest til konceptet om at have det rart. Idéen til sangen kom fra Stevenson, der havde set mennesker på gaderne i [[Detroit]], der havde kølet sig i åbnede [[brandhane]]r, og Stevenson syntes at det så ud som om de dansede i vandet.<ref>[http://www.songfacts.com/detail.php?id=3313 Dancing in the StreetsStreet Songfacts]</ref> Stevenson præsenterede en skitse til sangen for Marvin Gaye. Stevensons skitse til sangen var en ballade, men Gaye mente at sangens tekst var mere egnet som et dansehit. Gaye og Stevenson skrev herefter et oplæg til en single, som var tiltænkt [[Kim Weston]]. Weston ønskede imidlertid ikke at indspille sangen, og da [[Martha Reeves]] senere kom forbi Motown's Hitsville USA studier, præsenterede Gaye og Stevenson sangen for Reeves. Reeves var dog ikke helt tilfreds med sangen som hun anså for værende for monoton,<ref name=pc26>[http://digital.library.unt.edu/ark:/67531/metadc19781/m1/ Show 26 - The Soul Reformation: Phase two, the Motown story. [Part 5&#93; : UNT Digital Library<!-- Bot generated title -->]</ref> hvorfor Gaye og Stevenson fik [[Ivy Jo Hunter]] til at justere sangens musikalske komposition. Sangen blev herefter indspillet af Martha and the Vandellas over to indspilninger den 19. juni 1964. Musikken spilles af orkesteret [[The Funk Brothers]] (med bl.a. Marvin Gaye på [[tromme]]r), der var backing gruppe på en lang række af Motowns hits.
 
Selvom sangen var skrevet som et pop-hit med en hyldest til fest og dans, fik sangen senere en anden betydning, idet mange sorte demonstranter under [[1960'erne]]s raceuroligheder i amerikanske storbyer tog sangen til sig, og indfortolkede en opfordring til at gå på gaderne i protest. Denne nye betydning af sangen medførte, at nogle radiostationer indførte forbud mod at spille sangen.
Linje 37:
 
== Mick Jagger-David Bowie version ==
[[Mick Jagger]] og [[David Bowie]] indspillede som en duo et [[cover]] af "Dancing in the StreetsStreet" i 1985. Indspilningen var en del af [[Live Aid]]-arrangementet. Det var oprindelig planen, at Bowie og Jagger via sattelit skulle optræde samtidig under arrangementet, således at Bowie skulle medvirke fra [[Wembley Stadium (1923)|Wembley Stadium]] og Jagger skulle medvirke fra [[John F. Kennedy Stadium]], men det ville være teknisk umuligt at gennemføre optrædenden uden at én af de to skulle mime, idet der ellers ville være en forsinkelse på lyden på ½-1 sekund. Ingen af de to ønskede at mime til sangen, hvorfor sangen i stedet blev indspillet som en video, der blev vist to gange under Live Aid koncerten.
 
Sangen blev indspillet i [[Abbey Road Studios]] i London under Bowies indspilning af sit bidrag til [[soundtrack]]et til filmen ''[[Absolute Beginners]]''. Sangen blev indspillet på fire timer og parret tog herefter straks ud i [[London Docklands]] for at indspille videoen til sangen.
Linje 54:
*[[The Walker Brothers]] udgav sangen på deres debutalbum ''Take It Easy with The Walker Brothers'' fra 1965
*[[The Mamas & the Papas]] udgav et cover af sangen på albumet ''The Mamas & the Papas]] fra 1966 og udsendte sangen på en single samme år sammen med "Words of Love". Sangen nåede nr. 73 på de ameriskanske hitlister. The Mamas & the Papas optrådte ofte live med sangen, der også er inkluderet på live-albummet ''The Mamas & the Papas Live''
*[[The Kinks]] har indspillet et cover, der er udgivet på albummet ''[[Kinda Kinks]]''
*[[Cilla Black]] udgav sangen på hendes debutalbum ''Cilla'' fra 1965
*[[Black Oak Arkansas]] udgav sangen på albummet ''Street Party'' i 1974