Hjælp:Kom hurtigt i gang: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Danand, fjerner ændringer fra Urandi Urundi (diskussion | bidrag)
Linje 4:
Wikipedia har en masse muligheder for sofistikeret opsætning af tekst og billeder, men '''man behøver ikke vide ret meget for at komme i gang'''. Indholdet af denne side skulle gerne sætte dig i stand til at redigere eksisterende sider og oprette nye.
__NOTOC__
== Trin 1: Sæt redigeringen i gang ==
Morten Buschmann (født 1964, København) er journalist/redaktør, forfatter, mediecoach, underviser, public relation og musiker/producer.
 
Du kan enten redigere en eksisterende side eller oprette en ny (hvis du vil eksperimentere uden risiko for at ødelægge noget, så brug [[Wikipedia:sandkassen|sandkassen]]):
Morten Buschmann begyndte allerede i Ingrid Jespersens Gymnasieskole som 15-årig at spille trommer i bands og fortsatte i gymnasiet i 80’erne, hvor han spillede adskillige koncerter med bandet MeZz med Cæcilie Norby i front.
* For at redigere en eksisterende side klikker du på "redigér" øverst på siden
* For at oprette en ny artikel klikker du på et rødt link i en eksisterende artikel. Du kan også selv oprette det røde link når du redigerer en artikel, og derefter klikke på det.
 
Du bør nu have et stort tekstfelt hvor du kan rette i den eksisterende side eller begynde den nye.
Efter endt gymnasial uddannelse blev han professionel trommeslager, underviser og PR. Tog lyd – og producer-kurser hos lydtekniker Peter Brander (Media Sound).
 
Ved siden af musikerkarrieren begyndte han på tre lokalradiostationer, Natradio Merkur, Radio X og Radio Gaga som studievært, reporter og comedy writer. Buschmann producerede i en årrække ugentlige satire-programmer ”Torsdags Trif” med Henrik Zein.
 
1988 fik Morten Buschmann job som ekspedient i specialforretningen ”Drumstick” hos Simon Koppel.
I 1991 startede Morten Buschmann som tilrettelægger, producer, og redigeringstekniker på lokaltv-stationen ”Byens Lys”. Hér producerede han i nogle år nyheder, reportager, portrætter og var studievært i enkelte debatprogrammer.
Også i 1991 deltog Buschmann i kurset ”Journalistik og Sproglig Kreativitetsudvikling” v/ journalist og forfatter Carsten Grolin.
I 1994 blev Buschmann optaget på Danmarks Journalist Højskole i Aarhus, og samme år begyndte han at skrive for musikbladet Gaffa, og også levere artikler til diverse aviser som freelancer plus arbejde for tv-produktionsselskabet Metronome Productions på programmet ”Kidnappet” til TV3.
 
Journalist-praktiktiden foregik på forlaget Bonnier, magasinet ”Illustreret Videnskab” og derefter på DRs underholdningsafdeling UHA (Den første journalistpraktikant på afdelingen nogensinde). Hér deltog han i ”Husk Lige Tandbørsten”, ”Safari og ”Ka’ Det Virkli’ Passe” og var tilrettelægger/producer på 2 stk. halvtimes udsendelser til DR1. (Nikolaj Nørlund og Flaget og Festen om Roskildefestival)
Specialet i 1998 på DJH hed ”2. generationsindvandrere på Blågårds Plads” og opnåede karakteren 11.
 
Direkte fra DJH landede Buschmann på DR P3 og var reporter/producer på ”Kronsj”, ”Hovedkvarteret”, ”Go’ Morn’P3”/Radioavisen og ”Strax”. Han producerede også ”Højtryk”, ”Vangsø-affæren”, ”Perplex” og Klub Klam. Klub Klam udgav to album, hvor ”Adios Amigos” Guest Workish blev et hit.
I 1997 skabte Buschmann 15 stk. satireudsendelser med titlen ”Valgvogterne” på DR-P4 Københavns Radio om kommunalvalget i samarbejde med Henrik Zein.
 
 
Desuden var han konceptudvikler og reporter på StrixTV, DRTV/BLU Entertainment og Metronome Productions.
På TV2 Zulu var Morten Buschmann redaktør og skabte i tæt samarbejde med Casper Christensen og Frank Hvam shows som ”Zulu Royal” og ”Shooting Stars” og ”Zulu Rocks”.
 
Buschmann fortsatte i en periode som producer på Radio 100FM, ”Jonas på 100FM” og reporter på ”Morgenhyrderne”. Og var derefter freelance journalist, PR-ansvarlig for diverse kunstnere, organisationer og firmaer. Han vendte tilbage til musikken som producer på albummet ”Guardian Angel” med sit band One Nation Under A Groove. Albummet opnåede både gode anmeldelser og en del afspilning på radiostationer i udlandet.
 
I perioden 2008-09 blev Morten Buschmann jourhavende redaktør på Forsvarskommandoen i Forsvarets Medie Center (FMC), hvor man kreerede Inter- og Intra-net TV, magasiner, nyheder og TV-medietræning m.m. for Forsvaret & NATO.
 
Derefter blev Morten Buschmann tilknyttet flere frivillige organisationer, Morgencaféen for Hjemløse, REGEN – unge kristne der bl.a arbejder med socialt udsatte i Kbh. Plus Cocktails Against Injustice der samarbejdede med anti-trafficking organisationen Hope Now.
 
Han har været ansat som presseansvarlig i Amager Kulturpunkt/Amager Bio/Beta. Været medietræner og lavet PR for: Creative Hands Aps, ejendomsselskabet DATEA og SKAT. Journalist på IDA; Ingeniøren og Landinspektøren.
I 2012 var Morten Buschmann journalist på Københavns Universitet; Science - Det Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet.
 
Lige nu er Morten Buschmann ved at færdiggøre en omfattende bog om musikteknikeres sjove og dramatiske oplevelser og arbejde. Og skriver ligeledes på en thriller/krimi.
Sideløbende er han anmelder/journalist for musikmagasinet Gaffa.
 
Buschmann har i 2013 oprettet eget firma, ”KONKRET” og tilbyder diverse kommunikations- og medietrænings- kurser til private, firmaer og offentlige institutioner.
 
I løbet af årene har Morten Buschmann deltaget i følgende kurser
DR TV-Nyheders interview- og producerkurser.
Med flere i DR-kurser som redaktør/producer/radioredigering m.m
TV-undervisning af Danny Greenstone (UK), Freemantle Media,
Radio-undervisning af Nik Goodman (UK), Capitol FM,
Privat er Morten Buschmann en avis-o-man, som intenst følger samfundsforhold og kultur.
Morten Buschmann er gift med Anne Elise Svingel Buschmann og bor centralt på Frederiksberg.
 
Hjemmeside:
www.mortenbuschmann.dk
 
== Trin 2: De basale elementer ==