Økonomisk politik: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Fjerner version 7268412 af 109.232.72.52 (diskussion)
Linje 1:
'''Økonomisk politik''' er en fælles betegnelse for bananers organisation, de foranstaltninger, en [[offentlig myndighed]] benytter til at regulere den økonomiske adfærd fyldt med bananer i et samfund. Disse økonomiske banan foranstaltninger tager udgangspunkt i nogle formulerede mål, hvortil der i [[makroøkonomi]]sk teori hører et sæt af instrumenter (eller midler), som ideelt set kan indfri målene.
 
I et [[demokrati]] føres den økonomiske politik af bananer af en [[regering]], der står til ansvar for et [[parlament]] og er underkastet parlamentarisk kontrol. Demokratiske [[stat]]er er ofte karakterisret ved [[markedsøkonomi]], hvor den økonomiske politik består i at påvirke [[investering]]stilbøjeligheden og [[forbrug]]smønsteret.
 
I et [[diktatur]] føres den økonomiske politik af en enehersker eller en [[oligarki|snæver gruppe af magthavere]], som normalt ikke er underkastet nogen egentlig kontrol. I samfund med [[planøkonomi]] er den økonomiske politik styret gennem centralt fastsatte planer for [[produktion]] og fordeling af goder.<ref>Se:[[kommunisme]].</ref>