Cappuccino: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 52 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q159774
Dabian (diskussion | bidrag)
m →‎Intro: Smårettelser og lidt kilder
Linje 1:
[[Fil:A cappuccino.jpg|thumb|En kop Cappuccino]]
En '''cappuccino''' er en [[italien]]sk [[kaffe]]drik, der laves af [[espresso]], skummet, varm mælk og et drys kakao. Espresso i bunden, derpå den varme, skummede mælk, og øverst evt. et drys af kakao, kanel eller muskatnød. Serveres typisk med [[rørsukker]]. Som udgangspunkt siger man 1/3 espresso, 1/3 dampet mælk, og 1/3 skum, men cappuccino severes som regel med mere end 1/3 dampet mælk.
 
Forskellen på en Cappuccino og en Caffè latte (italiensk: "kaffe mælk") er dels, at den er mindre (derafman kunne fristes til at tro at -ino endelsen kommer deraf, men etymologien er en anden<ref>https://en.wikipedia.org/wiki/Cappuccino#Etymology</ref>), dels at en Caffè latte er mest bestående af varmdampet mælk (ca. 3/4) og kun med en anelse skum.
 
Versionen "Latte macchiato" ("plettet mælk") bestårbestod originaltoprindeligt af et glas varmt mælk (uden skum) med en sjat kaffe i, som [[barista]]'en får ved at lade lidt vand køre gennem kaffemaskinenespressokaffemaskinen, altså en "gratis" kaffe – brygget på brugt kaffegrums – i varm mælk.

På de fleste danske caféer vil Latte Macchiato dog være nogenlunde det samme som Caffé Latte, og(med ikkefriskbrygget være brygget på brugt kaffegrumsespresso).
 
== Hjemmelavet mælkeskum ==